SPORTURI  »  ALTELE  »  SALARIU

Un japonez a semnat cel mai mare contract din istoria sportului: 700 de milioane de dolari!

Shohei Ohtani, în poza, foto: Imago
Shohei Ohtani, în poza, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 10:14 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 11:06

Japonezul Shohei Ohtani (29 de ani) a semnat un contract pe 10 ani cu Los Angeles Dodgers, echipa americană de baseball. Salariul e unul uriaș, de 700 de milioane de dolari.

De două ori MVP în MLB (campionatul american de baseball), Ohtani a decis să plece de la Los Angeles Angels. A semnat cu rivala din oraș, Dodgers, pentru 700 de milioane de dolari în 10 ani, scrie ESPN. Este cel mai mare contract din istoria sportului, potrivit presei americane.

Reacția imediată a FRH după ce România a învins Japonia la Campionatul Mondial de handbal feminin
ROMÂNIA
Reacția imediată a FRH după ce România a învins Japonia la Campionatul Mondial de handbal feminin

Shohei Ohtani a semnat pe 700 de milioane de dolari!

Shohei Ohtani, considerat cel mai bun jucător din lume la ora actuală, a rămas liber de contract după despărțirea de Los Angeles Angels. Lupta pentru el a fost mare, câștigată în cele din urmă de Dodgers, care i-a pus pe masă cel mai mare contract din istoria sportului.

Potrivit Marca, Ohtani este un jucător complet, cel mai bun la toate capitolele din MLB. Este atât un aruncător, cât și un lovitor, de aici și lupta pentru a-l avea sub contract.

Performanțele din teren l-au transformat și în favoritul fanilor și în imaginea MLB. Ohtani vinde cele mai multe tricouri dintre toți jucătorii din campionatul american de baseball, astfel că Dodgers a dat o lovitură și în plan comercial, nu doar în cel sportiv.

Înainte să ajungă în SUA, japonezul a evoluat în țara natală, la Nippon Ham-Fighters, perioadă în care s-a pregătit pentru MLB. Iar în 2017 a ajuns în cel mai tare campionat de baseball din lume, unde a semnat cu Los Angeles Angels.

După 6 ani a ales să semneze cu rivala fostei echipe, după expirarea contractului cu Angels. El a ajuns la Dodgers din postura de MVP al anului 2023, al doilea astfel de premiu după cel din 2021. În 2018, la primul sezon în MLB, a fost cel mai bun debutant.

VIDEO Shohei Ohtani a semnat cel mai mare contract din istoria baseball-ului

Citește și:

Victorie categorică pentru LA Lakers! LeBron James și Anthony Davis câștigă prima ediție a NBA In-Season Tournament
NBA
Victorie categorică pentru LA Lakers! LeBron James și Anthony Davis câștigă prima ediție a NBA In-Season Tournament
Declarații dure în Franța: „El este cel mai mare escroc din istoria sportului, a trișat mai mult decât ceilalți! A cumpărat sistemul!
DOPAJ
Declarații dure în Franța: „El este cel mai mare escroc din istoria sportului, a trișat mai mult decât ceilalți! A cumpărat sistemul!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mr90
mr90  •  10 Decembrie 2023, 14:51

deci, de fapt 700:10 ziarist de carton !

brentford
brentford  •  10 Decembrie 2023, 14:24

“De doua ori MPV” :)))) de 3 x femeie si de 0 x jurnalist.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Decembrie 2023, 13:56

jiji ce spune ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează