SPORTURI  »  ALTELE  »  IN MEMORIAM

De la US Open, Simona Halep își arată recunoștința față de Ivan Patzaichin și Ion Caramitru » Ce mesaj a postat sportiva

Simona Halep / Sursă foto: Facebook +8   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 08:12 / Actualizat luni, 06 septembrie 2021 08:26

Simona Halep (29 de ani) a fost eliminată de la US Open de Elina Svitolina. Imediat după înfrângerea de la New York, jucătoarea a publicat două mesaje în memoria lui Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, cele două personalități care au încetat ieri din viață.

„Un idol pentru toate generațiile”. Așa îl descrie Simona Halep pe Ivan Patzaichin, fostul mare canoist considerat unul dintre cei mai mari sportivi români ai tuturor timpurilor.

Un idol pentru toate generatiile, nu numai pentru rezultatele sale sportive, ci și pentru felul său de a trăi și de a împărtăși bunătate. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a postat Simona Halep pe Facebook, la scurt timp după meciul cu Elina Svitolina de la US Open.

Câteva momente mai târziu, Simona Halep, o mare pasionată a teatrului, și-a luat la revedere și de la marele actor Ion Caramitru: „Un fabulos actor ! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”, a scris Halep. 

Nadia Comăneci, mesaj după decesul lui Ivan Patzaichin 

Și fosta gimnastă Nadia Comăneci a scris un mesaj de rămas-bun, pe Instagram: „Un gigant al sportului, o legendă nemuritoare, un prieten drag... un om minunat. RIP, dragă Ivan Patzaichin”.

În afară de Nadia Comăneci, față de decesul lui Ivan Patzaichin și-au mai exprimat regretul și alți foști mari sportivi ai României, precum Gică Hagi și Ilie Năstase. „Eu cred că România a pierdut poate cel mai mare sportiv pe care l-a avut în istorie. Patzaichin a scris istorie și, indiferent despre ce sport e vorba, cred că viitoarele generații de sportivi ar trebui să se inspire din ceea ce a făcut, ce a demonstrat și ceea ce a lăsat în urma lui acest sportiv imens. La final, mai spun doar atât: rămas bun, prietene drag”, a transmis Gică Hagi.

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.

Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur. Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralului”

În noiembrie 2019, Gazeta Sporturilor i-a dedicat lui Ivan Patzaichin o ediție anivesară, din care n-au lipsit imagini de colecție din viața și cariera fostului mare sportiv.

În canoe, alături de cățelușa Blanche  / foto: Gazeta Sporturilor
La începuturile carierei, un tânăr cu talent și multă ambiție / foto: Gazeta Sporturilor
Adept al cantonamentelor la altitudine, pe schiuri, la Piatra Arsă FOTO Cristi Preda
Ivan Patzaichin era un obișnuit al galeriilor de artă  / foto: Gazeta Sporturilor
Canotca, invenția campionului în care se regăsește spiritul Deltei FOTO Gazeta Sporturilor
+4 FOTO

VIDEO Stadionul Dinamo, loc de pelerinaj după moartea lui Ivan Patzaichin: „Odihnește-te în pace, campionule!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Reacția lui Mircea Lucescu, după decesul lui Ivan Patzaichin: „Nu mă feresc: a fost cel mai mare sportiv al României!”

Dacă-ntr-o noapte de iarnă un călător... » Întâmplările lui Ivan Patzaichin, spuse într-o seară de cantonament

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ntmarcel4
ntmarcel4  •  06 Septembrie 2021, 09:45

intre doua antrenamente , urmarea Hamlet in fiecare ora libera ; Jalnic ! ; gretoase aceste articole care umplu media pina la refuz de cite ori se iveste un sordid prilej de stiri, 'bad news sells better than good news !' Breaking news : intr-o 'buna' zi vom muri cu totii , canotori sau actori, maestrii sau maistri !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează