SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ / EVENIMENT

VIDEO Simona Radiș și Ancuța Bodnar, obiectiv Paris 2024 cu oprire la Europene: „Nu ne gândim doar la Jocurile Olimpice, încercăm să fim ancorate în prezent”

Simona Radiș și Ancuța Bodnar FOTO Raed Krishan
Simona Radiș și Ancuța Bodnar FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 22 martie 2024 19:49 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 20:52

Campioanele olimpice de la Tokyo 2020 Simona Radiș și Ancuța Bodnar, medaliate cu aur în proba de dublu vâsle, abia revenite din cantonamentul de la Piediluco, vor să-și apere titlul la Paris. Până atunci, se vor testa le Europenele din aprilie.

Canotorii lotului național au revenit săptămâna trecută, pe 14 martie, din cantonamentul susținut în Italia, la Piediluco. Patru luni departe de casă, de familie, de apropiați, având însă în minte țelul important al acestui an: Jocurile Olimpice de la Paris.

Tocmai pentru că din decembrie trecut și până acum timpul rupt din universul antrenamentelor a fost foarte scurt, sportivii au avut câteva zile libere la sosirea în țară. Au profitat de el tocmai pentru a se reuni cu cei dragi. Iar de acum intră într-o linie dreaptă mai scurtă cu destinația cunoscută.

Pe această linie există o oprire importantă, Campionatele Europene de la Szeged, din 25-28 aprilie, care vor avea rolul de test în regim de înfruntare cu adversarii cei mai puternici.

Pentru Ancuța Bodnar și Simona Radiș, cele care au adus singurul titlu olimpic al României la Tokyo 2020, Parisul se pictează în aceleași culori strălucitoare. Le-a făcut bine timpul petrecut alături de familie, în special Ancuței, care a mers acasă, în timp ce Simona nu a ajuns în Moldova.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, 6 zile libere, apoi din nou în cantonament

Ne-am întors acasă, ne-am bucurat să fim alături de familiile noastre, iar apoi ne-am întors aici, în cantonament la Snagov. Șase zile am stat, dar a fost timp suficient pentru a ne reîncărca bateriile”, a spus Bodnar, 25 de ani, campioană olimpică și dublă campioană mondială la dublu vâsle, în cadrul unui eveniment organizat la Complexul Sportiv Național „Elisabeta Lipă” cu prilejul semnării unui parteneriat între FR Canotaj și compania NUSCO Imobiliara.

„Având în vedere că au trecut câteva luni de când nu am mai fost acasă, era normal să fie o întâlnire cu bucurie”, a elaborat și Radiș, 24 de ani, campioană olimpică și triplă campioană mondială.

„Vorbesc din punctul de vedere al Ancuței pentru că eu nu am ajuns în Moldova, am rămas în zonă, dar acel sentiment de a reveni acasă, într-un ambient cunoscut și cald, cu siguranță este special”, a adăugat ea.

2020este anul în care a început invincibilitatea celor două canotoare, Radiș și Bodnar, care au adunat de atunci împreună un titlu olimpic, două mondiale și cinci europene

Antrenorul coordonator al lotului olimpic, italianul Antonio Colamonici, afișează zilnic calendarul, astfel încât sportivii știu în orice moment cât a mai rămas până la startul Jocurilor Olimpice. Au și sportivele un răboj al lor?

„Sincer, nu avem un calendar propriu, îl avem doar pe cel unde sunt puse antrenamentele, urmărim și știm exact cât mai avem până la Jocuri”, spune Ancuța.

Simona Radiș: „Când va veni momentul să concurăm la Jocuri să putem da totul”

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, obiectiv Paris 2024 cu oprire la Europene: „Nu ne gândim doar la Jocurile Olimpice, încercăm să fim ancorate în prezent”
Ancuța Bodnar și Simona Radiș cărând barca spre ponton Foto Cristi Preda

„Nu avem un calendar al nostru, cum a spus și Ancuța, nici nu avem nevoie fiindcă noi, deși ne antrenăm pentru Jocuri, nu ne gândim doar la ele, încercăm să fim ancorate în prezent, să fim atente la antrenamentele noastre, să le facem să fie cât mai eficiente pentru ca atunci când va veni momentul să concurăm la Jocuri să putem da totul”, a detaliat Simona.

Peste o lună vor merge la Szeged, la Europene, acolo unde au de apărat titlurile cucerite la ultimele patru ediții: Poznan 2020, Varese 2021, München 2022 și Bled 2023, cea mai recentă aducând și cursa cea mai palpitantă, câștigată de fete după un finiș incendiar.

Va fi o competiție de test, spun eu, acolo ne vom testa forțele, ne vom întâlni cu adversarele noastre și vom vedea cum ne situăm față de ele. Este un concurs foarte important și plecăm la el încrezătoare”, a spus Simona. „Ne dorim mult să fie foarte bine, să ne testăm forțele și să aducem acasă medalia dorită”, a încheiat Ancuța.

Citește și:

Interviu amplu cu Alina Rotaru-Kottmann, una dintre speranțele României la Paris: „Ceea ce-mi lipsește e o finală olimpică” » Idei după 10 ani în Germania: „Mentalitatea, condițiile... Am fost mult mai bine primită”
INTERVIU
Interviu amplu cu Alina Rotaru-Kottmann, una dintre speranțele României la Paris: „Ceea ce-mi lipsește e o finală olimpică” » Idei după 10 ani în Germania: „Mentalitatea, condițiile... Am fost mult mai bine primită”
Insider în fabrica din Italia unde se construiesc bazinele pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Aici va concura David Popovici
INEDIT
Insider în fabrica din Italia unde se construiesc bazinele pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Aici va concura David Popovici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
monika.
monika.  •  26 Martie 2024, 15:18

Fantastice sportive, o mandrie pentru Romania! Mult succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează