ALTELE  ·  RALIURI

Simone Tempestini este mare favorit să câștige al patrulea titlu la doar 25 de ani!

Miercuri, 02 Octombrie 2019, 20:10

Simone Tempestini s-a impus clar în etapa sa de casă, Raliul Transilvaniei, și este mare favorit să câștige, la numai 25 de ani, al patrulea titlu național absolut. Doar legendarii Titi Aur și Ludovic Balint îl mai depășesc în topul absolut al campionilor României la raliuri.

După victoriile din Raliul Argeșului, Raliul Aradului și Raliul Harghitei, pentru Simone a urmat o perioadă neagră cu abandon la Sibiu și Iași, care i-au pus în pericol statutul de campion. Succesul înregistrat în weekend îl readuce în prim plan, iar înaintea rundei finale, care va avea loc la Brașov, pornește cu prima șansă, având nevoie de un loc în Top 4 pentru a-și asigura prima poziție la finalul sezonului, indiferent de rezultatul pe care l-ar înregistra rivalul său Vali Porcișteanu.

Raliul Transilvaniei s-a încheiat cu Super Speciala din centrul municipiului Cluj Napoca, acolo unde mii de spectatori au sărbătorit victoria lui Tempestini. Pilotul de la Napoca Rally Academy a fost urmat pe podium chiar de colegul său de echipă, Bogdan Marișca, în timp ce podiumul competiției a fost completat de belgianul Joachim Wagemans.

Runda din Cluj a fost parte și din Tour European Rally, competiție continentală care și-a desfășurat etapele precedente în Franța, Spania și Belgia, iar ultima strigare se va da în Elveția la mijlocul lunii octombrie. De altfel, reprezentanți din 5 țări s-au duelat la Raliul Transilvaniei.

Într-un clasament all time, Titi Aur are 8 titluri naționale absolute cucerite între 1995 și 2006, iar regretatul Ludovic Balint are 7 victorii, între 1981 și 1993. Comparativ, Tempestini a obținut primul său titlu la doar 21 de ani, în 2015, fiind de altfel cel mai tânăr campion național absolut la raliuri din istoria României. Titi Aur avea 32 de ani când s-a impus pentru prima oară, iar Ludovic Balint împlinise 33 de ani când a sărbătorit primul titlu.„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP, reacție dură după afirmațiile despre masturbare

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga

Werder Bremen - Wolfsburg

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Osnabruck

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hannover - Heidenheim

Digi 3
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Erzgebirge Aue - Karlsruher

Digi 4
15:30 Documentar TV

Mircea Lucescu: episodul 2

TVR 1
16:30 Fotbal, Bundesliga

Union Berlin - Schalke 04

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:00 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Koln

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
Program TV complet

Liga 1