SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Sîntem pe cale să pierdem un alt sportiv de top: "Îmi pare rău că am reprezentat România!"

Simionescu a fost eliminat în turul secund la Olimpiada de la Londra
Simionescu a fost eliminat în turul secund la Olimpiada de la Londra

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2016 00:00

Judoka Vlăduţ Simionescu, participant la JO 2012 şi bronz la Universiada de anul trecut, spune că Federaţia nu-l ajută cu operaţia şi a primit oferte să concureze pentru alte ţări.

Gazeta a prezentat, săptămîna trecută, cazul lui Vlăduţ Simionescu, accidentat grav înainte de JO 2016. Şi-a rupt ligamentul încrucișat anterior la genunchiul drept, acuzînd suprasolicitarea, "iar nimeni de la lot sau Federaţie nu m-a mai contactat".

"Am vorbit cu el la finalul anului, mi-a zis că nu poate merge la Rio, că trebuie să se opereze, dar nu mi-a cerut vreun ajutor. Să vedem şi ce costuri impune, nu pot da un răspuns imediat", a spus Gheorghe Savu, secretarul general intermiar al FR Judo, la solicitarea GSP.

Însă unul dintre judoka de top ai ţării la categoria plus 100 de kilograme spune că reacţia a fost dezamăgitoare. "Mie mi-au zis că nu au bani şi că nu-i interesează", spune sportivul.

"Sîntem trataţi ca nişte cîrpe"

Simionescu e tăios. "În cele din urmă voi găsi o modalitate să mă operez, dar vă zic, cu mîna pe inimă, că nu vreau să mai reprezint România! O Românie care își tratează sportivii ca pe niște cîrpe. Îmi pare rău de mine şi de cariera mea, că m-am născut şi am reprezentat România. Sînt cluburi şi ţări care mă cheamă. Şi, chiar dacă sînt accidentat, vor să îmi plătească atît operația, cît şi documentaţia pentru a le reprezenta țara", spune sportivul pentru Gazeta.

"România, din păcate, va ajunge zero la capitolul sport. Promisiuni peste promisiuni, vorbe aruncate în vînt cît cuprinde. Păcat. Îmi iubesc țara, dar țara nu ne iubește nici pe mine, nici pe restul colegilor de la alte sporturi!"
Vlăduţ Simionescu, judoka

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
robotzel
robotzel  •  27 Ianuarie 2016, 19:49
Postat de Valy Iancu pe 27 Ianuarie 2016, 12:29

Ce sa spun țara nu iubește sportivii,țara asta nu iubește pe nimeni,noi cetățeni de rând de cine suntem iubiți ?

Fiecare om isi alege un drum in viata si o cariera pentru care este platit. tu ai ales sa devi inginer (exemplu), el a ales sa fie sportiv. pentru fiecare loc de munca fiecare trebuie platit si respectat. sportivii din romania (excluzand fotbalul) sunt platiti infim si nedrept pentru performantele pe care le au. acest sportiv s-a accidentat la locul de munca. la fel cum in cazul unui accident de munca patronul este obligat sa plateasca spitalizarea asa trebuie sa fie si aici. nu mai comenta fara rost. esti penibil!

604439519692433
Valy Iancu  •  27 Ianuarie 2016, 12:29

Ce sa spun țara nu iubește sportivii,țara asta nu iubește pe nimeni,noi cetățeni de rând de cine suntem iubiți ?

936372533114195
Marius Stoian  •  26 Ianuarie 2016, 21:02

Nu am scris un comentariu în viața mea, dar nu pot sa nu remarc că cel care a scris acest articol ***!!! Dragi redactori, cunoaşteți cuvântul "sunt"? Sau ştiți când se foloseşte litera "â" vs. litera "î"? Vă recomand gramatica din şcoala primară!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează