SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Spadă de argint » Amalia Tătăran a terminat pe locul doi la Campionatelor Europene de Juniori de la Budapesta

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 martie 2013 22:56

Amalia Tătăran e o puştoaică de 18 ani care anul trecut în noiembrie o învingea pe Ana Maria Brînză în finala Cupei României.

E spadasina care are un bronz individual la Campionatele Mondiale de cadeţi în 2010 şi de ieri are şi un argint la Campionatele Europene de Juniori.

Întrecerea europeană destinată micilor scrimeri se desfăşoară în Budapesta la Angyalföld Sport and Leasuretime Centrum, un hotel cu 12 camere şi diferite săli pentru sport. Aici şi-a croit Amalia drum spre medalie.

Spadasina din Satu Mare a trecut în primul tur de Philippine Tachot din Franţa cu 15-8, apoi de germanca Alexandra Ehler cu 15-5. În optimi de finală ea a învins-o pe Abigai Stech cu 15-10, în "sferturi" pe Lizaveta Klistunova din Belarus cu 15-13, iar în semifinale a trecut de favorita principală, rusoaica Tatiana Gudkova cu 15-13.

În finală a întâlnit-o pe franţuzoaica Auriane Mallo într-o dispută cu răsturnări de scor şi multă ambiţie. Pînă la urmă spadasina din Franţa s-a impus cu 15-14. Cu această medalie, Amalia se întoarce la lotul naţional, alături de spadasinele mai mari cu care a reuşit să urce pe podium la etapa de Cupă Mondială de seniori pe echipe de la Leipzig, luna trecută.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează