SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Spectacol la Superbet Chess Classic: 3 victorii și două remize! Cum arată clasamentul după runda 5

Bogdan Deac
Bogdan Deac

Articol de GSP - Publicat joi, 11 mai 2023 17:44 / Actualizat joi, 11 mai 2023 17:46

Cei mai mari șahiști ai lumii, participanți în cadrul Superbet Chess Classic România 2023, au încheiat, miercuri, cea de-a V-a rundă a competiției de șah, parte din circuitul internațional Grand Chess Tour. Runda V s-a încheiat cu două victorii și trei remize.

Deschiderea celei de-a cincea zile competiționale Superbet Chess Classic România – prima etapă a circuitului internațional GCT 2023 – a început miercuri, 10 mai, cu o primă mutare simbolică, făcută de ambasadorul Superbet, Ana-Maria Brânză, fosta scrimeră de origine română, campioană olimpică, dublă campioană mondială si multiplă campioană europeană, alături de Hans Holger Albrecht, preșesedinte al Consiliului de Administrație al Superbet Group.

Care au fost rezultatele la Superbet Chess Classic, în runda 5: 

  • Ian Nepomniachtchi – Maxime Vachier-Lagrave 0 – 1 Vicecampionul mondial venea după o înfrângere din runda precedentă și a încercat să compenseze acest rezultat nedorit cu o victorie în fața marelui maestru francez. A obținut o poziție confortabilă după deschidere, care părea să-i ofere șanse reale de câștig, dar continuările sale nu au fost cele mai exacte. MVL a profit din plin de acest lucru și a reușit să câștige partida.
  • Jan-Krzysztof Duda – Fabiano Caruana 1⁄2 – 1⁄2 Marele maestru american a început acest duel din poziția de lider al turneului, iar cele două victorii consecutive din rundele III și IV îl poziționau ca favorit cert. Cel mai bine cotat jucător al Poloniei a avut un joc exact, fără prea multe riscuri, iar astfel partida s-a încheiat la egalitate.
  • Alireza Firouzja – Ding Liren 1 – 0 Campionul mondial încă resimte oboseala acumulată la Astana și acest lucru se vede în jocul său. A fost o partidă pe contre, în care putea bifa prima victorie în calitate de campion mondial, dar criza de timp și inventivitatea lui Alireza au făcut ca rezultatul să fie în favoarea reprezentantului Franței.
  • Wesley So – Bogdan Deac 1⁄2 – 1⁄2 A fost cea mai lungă partidă a zilei, în care Wesley So a dominat jocul, dar continuările exacte ale lui Bogdan au făcut ca acest joc să se termine la egalitate. Astfel, marele maestru român reușește să-și demonstreze încă o dată calitățile, chiar în fața jucătorilor de top mondial.
  • Anish Giri – Richard Rapport 1⁄2 – 1⁄2 Richard a obținut o poziție activă după deschidere și a încercat să convertească rapid avantajul obținut. După schimbul Damelor, s-a ajuns într-o poziție mai puțin dinamică și, astfel, marele maestru olandez a reușit să oprească ofensiva reprezentantului României. După o serie de mutări precise din partea amândurora, partida s-a încheiat la egalitate.

Cum arată clasamentul după runda 5

1 Fabiano Caruana (3,5 puncte) 
2 – 4 Richard Rapport, Wesley So, Alireza Firouzja (3 puncte) 
5 – 6 Anish Giri, Maxime Vachier-Lagrave (2,5 puncte) 
7 – 9 Ian Nepomniachtchi, Ding Liren, Jan-Krzysztof Duda (2 puncte) 
10 – Bogdan Deac (1,5 puncte)

E inteligența artificială un pericol pentru omenire? Opinia genialului șahist Garry Kasparov: „Mă uit la filme de Hollywood, dar nu sunt spălat pe creier”
ȘAH
E inteligența artificială un pericol pentru omenire? Opinia genialului șahist Garry Kasparov: „Mă uit la filme de Hollywood, dar nu sunt spălat pe creier”
„Oamenii încă au monopol asupra răului” » Interviu cu Garry Kasparov despre inteligența artificială, șah și „Noua Rusie care trebuie să îngroape Imperiul”
INTERVIU
„Oamenii încă au monopol asupra răului” » Interviu cu Garry Kasparov despre inteligența artificială, șah și „Noua Rusie care trebuie să îngroape Imperiul”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  12 Mai 2023, 05:07

Cel mai mare sahist nu s a nascut inca...el va fi neasemuit de frumos dar nu va fi foarte fericit ...

belane
belane  •  11 Mai 2023, 20:00

Nume grele au venit anul acesta ! F. interesant de urmarit partidele, sincer nici nu stiam, ma bucur macar c-ati scris o stire despre acest lucru. Hai Bogdan Deac si Richard Rapport !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează