SPORTURI  »  ALTELE  »  JO TOKYO 2021

Speranțe „tricolore” » Sportivii olimpici încep, cu pași mici, să reintre în normal

Laura Coman, dublă campioană europeană, abia așteaptă prima ei participare olimpică
Laura Coman, dublă campioană europeană, abia așteaptă prima ei participare olimpică

Articol de - Publicat joi, 23 iulie 2020 09:15 / Actualizat joi, 23 iulie 2020 09:21

Sportivii români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo se antrenează și își doresc ca pe 23 iulie 2021 lumea să fie un loc sigur pentru desfășurarea acestui eveniment.

Oamenii din lumea întreagă și-au vazut visurile puse pe pauză de pandemia de COVID-19. Sportivii olimpici au avut mult de suferit în această perioadă, însă lucrurile încep cu pași mici să reintre în normal pentru unii dintre ei. Cu un an înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021, mulți încearcă să fie pozitivi și să-și seteze din nou țeluri înalte, mai ales că zilele trecute Comitetul Internațional Olimpic a oficializat programul, care e în mare același.

Dacă lucrurile merg în direcția bună la nivel sanitar, ceremonia de deschidere ar trebui să aibă loc pe 23 iulie 2021, iar proba în care se vor acorda primele medalii este cea de pușcă 10 metri aer comprimat feminin. În această întrecere este implicată și românca Laura Coman.

Ea a fost printre primii "tricolori" care a obținut biletul de Tokyo. "Aș sta și o lună în carantină, numai să mă lase să trag în ziua aceea pentru care m-am pregătit zece ani", a spus ea. Nici nu vrea să se gândească la o anulare. "Dacă se întâmplă așa, cred că nu o să vorbesc o săptămână, o să rămân prinsă în mintea mea foarte mult timp. Nu e problemă că nu aș ajunge la Paris sau la cealaltă pentru că vreau să mai prind două ediții, dar ar fi foarte dureros. Nu e de ajuns că au pus sare pe rană cu amânarea asta, mai ales că știi cât ai muncit și ți-ai calculat acel moment și câte sacrificii ai făcut", a completat sportiva în vârstă de 27 de ani, care ar fi al prima participare olimpică.

Sănătate și o medalie

Componentele echipei feminine de tenis de masă, care au obținut calificarea în luna ianuarie a acestui an, au avut un cantonament de câteva săptămâni la Constanța. "Un an e mult, dar o s-o iau ca atare, am timp să mă antrenez, să pun la punct scheme de joc pentru a aspira și a-mi îndeplini obiectivul de la lua medalie în proba de echipe", a spus Eliza Samara, care ar participa la a patra ediție de JO a carierei.

Colega de echipă Bernadette Szocs e în asentimentul ei: "Aștept 2021 să fie totul bine și toate să fim sănătoase și apte pentru a putea îndeplini visul nostru de a cuceri o medalie olimpică".

Înainte ca toate competițiile să fie întrerupte, România avea calificați 59 de sportivi, ei provenind de la natație, atletism, canotaj, kaiac-canoe, fotbal, lupte, tir, ciclism, gimnastică, baschet 3X3, tenis de masă și box. Rămâne de văzut când se vor putea relua întrecerile pentru ca și alții să-și asigure prezența la posibila ediție a Jocurilor Olimpice de al Tokyo.

59de sportivi din România și-au obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo înainte de izbucnirea pandemiei

În plină creștere a cazurilor de COVID-19, COSR adună la un loc 130 de persoane. Covaliu: „DSU ne-a avizat evenimentul”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează