SPORTURI  »  ALTELE  »  IN MEMORIAM

FOTO + VIDEO Stadionul Dinamo, loc de pelerinaj după moartea lui Ivan Patzaichin: „Odihnește-te în pace, campionule!”

Oameni de toate vârstele și-au luat rămas bun de la Ivan Patzaichin / foto: Remus Dinu (GSP) +4   FOTO
Oameni de toate vârstele și-au luat rămas bun de la Ivan Patzaichin / foto: Remus Dinu (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 16:07 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 19:59

Ștefan cel Mare a devenit loc de pelerinaj pentru cei care au dorit să-i aducă un omagiu fostului mare canoist Ivan Patzaichin, decedat astăzi, la vârsta de 71 de ani.

La monumentul din fața stadionului, dezvelit în urmă cu 19 ani, s-au adunat astăzi zeci, poate sute de români veniți pentru a aprinde o lumânare la statuia uneia dintre legendele clubului Dinamo. Oameni de toate vârstele au adus buchete de flori și candele, în timp ce suporterii au pregătit un mesaj pe care scria „RIP, campionule!”. 

În jurul prânzului, componenții echipei de rugby din cadrul CS Dinamo și-au făcut apariția în fața statuii de la stadion și au ținut un minut de reculegere. Gabi Torje și Dario Bonetti , antrenorul echipei de fotbal, au aprins la rândul lor câte o lumânare.

Stadionul Dinamo, loc de pelerinaj după moartea lui Ivan Patzaichin: „Odihnește-te în pace, campionule!”
Oameni de toate vârstele și-au luat rămas bun de la Ivan Patzaichin / foto: Remus Dinu (GSP)

Bonetti: „O mare pierdere pentru România”

De altfel, Bonetti a depus și un buchet de flori: „L-am cunoscut în urmă cu câţiva ani, mi-a făcut o extraordinară impresie, de modestie, de cultură, am rămas cu adevărat impresionat şi fascinat. Avea o mare cultură. În această dimineaţă, când am aflat vestea decesului său, mi-a părut foarte rău, este o mare pierdere pentru sportul mondial, pentru România mai ales. Nu mai putem să facem altceva decât să-l omagiem”, a spus tehnicianul italian.

Statuia lui Ivan Patzaichin a fost dezvelită în 2002, fiind situată în fața stadionului Dinamo. Totuși, fostul mare canoist avea să declare peste ani că nu și-a dorit niciodată să primească o astfel de recompensă.

Trupul neînsufleţit al marelui campion va fi depus mâine, la ora 12.00, la sediul clubului Dinamo.

foto: Bogdan Sorocan
foto: Bogdan Sorocan
foto: Bogdan Sorocan
foto: Bogdan Sorocan
foto: Bogdan Sorocan

CS Dinamo: „Patzaichin, mai mult decât un simplu medaliat olimpic”

Clubul Sportiv Dinamo a prezentat performanțele lui Ivan Patzaichin și a transmis condoleanțe familiei, printr-un mesaj postat pe pagina de facebook.

„Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a legendarului IVAN PATZAICHIN. Este greu de cuprins în câteva rânduri ce a însemnat «Amiralul» pentru România, pentru Dinamo, pentru toți cei care au avut șansa de a interacționa cu el. Ivan a fost mai mult decât un simplu medaliat olimpic. A fost un model de bun simț, de căldură, de empatie. A fost uriaș, ca și cariera lui sportivă.

Marele Ivan Patzaichin a părăsit această lume pentru a intra definitiv în legendă. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!”

PCH îl comemorează pe Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin a trecut linia de sosire. Și a făcut-o în grabă, astăzi, așa cum era învățat în lupta lui continuă cu fracțiunile de secundă. Mereu și-a lăsat adeversarii în urmă. Acum ne-a lăsat pe noi. 

O cursă lungă cât toată Dunărea. De la Mila 23 până la Mila lui Dumnezeu, vâslind în amonte, împotriva cursului apei, împotriva morții, cu ultimul ciot din pagaia ruptă, rămânând până la capăt CEL MAI MARE CAMPION! 

Dinamoviști sau pur și simplu români, VĂ AȘTEPTĂM LA STATUIA LUI IVAN, începând de acum, pentru a-l aplauda pe cel care ne-a făcut atât de mândri în deceniile în care a dominat apele lumii și a făcut ca tricolorul să se ridice mai presus de orice alte flamuri!” - PCH

Ivan Patzaichin: In memoriam

5 povești emblematice cu Ivan Patzaichin: de la primul triumf, până la pagaia ruptă și finalul de aur

Toma Simionov, în lacrimi după pierderea lui Ivan Patzaichin: „Nu am mai avut aer, deși eram în curte. M-am așezat și am început să plâng. Fratele meu a murit!”

EXCLUSIV Gică Hagi îngenunchează: „Patzaichin a fost idol pentru mine. Azi, România a pierdut poate cel mai mare sportiv”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cornelconasu
cornelconasu  •  06 Septembrie 2021, 13:38

Ce nemilos e destinul care curmă viața unor oameni buni și lasă atâtea *** ! ...Odihnește-te în pace Ivan ! Toată viață te-a preocupat soarta altora, abia acum ai timp pentru tine !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno999
creeperno999  •  05 Septembrie 2021, 22:33

Odihna vesnica!

ucluj2011
ucluj2011  •  05 Septembrie 2021, 18:57

Dumnezeu să-l odihnească!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează