SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ

Stea de neoprit » Încă o medalie de aur pentru regina biatlonului de la PyeongChang » Performanță peste așteptări pentru Raluca Strămăturaru la sanie

De 7 ori campioană mondială, Laura Dahlmaier și-a realizat visul olimpic în Coreea de Sud. Nemțoaica e și triplă campioană olimpică de tineret în 2011 / FOTO: Guliver/Getty Images
De 7 ori campioană mondială, Laura Dahlmaier și-a realizat visul olimpic în Coreea de Sud. Nemțoaica e și triplă campioană olimpică de tineret în 2011 / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2018 10:10

Nemțoaica Laura Dahlmeier și-a trecut în cont al doilea aur de la PyeongChang, după o cursă foarte bună de pursuit.

Dahlmeier domină clar. Sportiva din Germania cucerise deja medalia de aur la sprint, cu două zile în urmă. Frigul, -8 grade, și vântul care a bătut din toate părțile nu au părut s-o deranjeze pe Laura, care a avut o singură ratare la tragere. A trecut linia de finiș cu un steag pe care i l-a strecurat peste gardul despărțitor cineva din staff, lejer, cu ochi zâmbitori.

Pentru locul doi s-a dat o luptă cruntă pe final între slovaca Anastasia Kuzmina și franțuzoaica Anais Bescond. În ciuda efortului depus de Bescond pe cei din urmă zeci de metri, aceasta a fost ordinea în care s-a completat podiumul.

Fata de la vamă

Dahlmeier, la 24 de ani, spune că-i plac ciclismul montan și cățărările. A luat pentru prima oară în mâini arma de biatlon la 7 ani, dar de-abia peste doi ani s-a dedicat acestui sport cu atenție. Prima ei alegere ar fi fost schiul alpin, dar s-a orientat norocos. Are un frate mai mic, care participă și el în competițiile de biatlon, la nivel de juniori.

Îi numește printre eroii săi pe Martin Fourcade, Magdalena Neuner și pe Supermanul Ole Einar Bjorndalen. Când nu se antrenează și nu concurează, Laura este lucrător vamal, cu gradul de sergent. Până la ediția din Coreea de Sud a JO, Dahlmeier nu luase nicio medalie olimpică.

BIATLON MASCULIN

Excepționalul Fourcade

Francezul Martin Fourcade s-a încununat cu aur în proba de pursuit, deși plecase al optulea de la start, conform ordinii stabilite după proba de sprint 12,5 kilometri. Fourcade a încheiat traseul în 32:51,7.

Este a treia medalie olimpică de aur din cariera prodigioasă a marelui biatlonist care va împlini 30 de ani în septembrie, pe lângă cele 11 cucerite la Campionatele Mondiale. Argintul s-a dus la suedezul Sebastian Samuelsson, în vârstă de numai 20 de ani, venit la 12 secunde în urma liderului, iar bronzul a intrat în posesia germanului Benedikt Doll.

Românul Cornel Puchianu a încheiat cursa de 12,5 km pe locul 58 din 60 de participanți. 

SANIE

România cu speranțe

Raluca Strămăturaru s-a clasat ieri pe locul 10 după primele două manșe ale probei sale, iar în prima rundă a reușit chiar să vină a opta, performanță extrem de bună pentru tripla participantă la Jocurile Olimpice de iarnă.

În partea secundă, Raluca a încheiat pe locul 12. Săniera în vârstă de 32 de ani va concura azi în ultimele două manșe ale întrecerii pentru medalii. După două runde, în fruntea clasamentului este nemțoaica Natalie Geisenberger, urmată de compatrioata sa Dajana Eitberger și de canadianca Alex Gough. Primele 20 de clasate din primele 3 manșe se califică în runda finală. 

SNOWBOARDING

Jamie nu se lasă

Americanca Jamie Anderson a câștigat detașat concursul feminin de slopestyle, urmată pe podium de Laurie Blouin (Canada) și Enni Rukajarvi (Finlanda).

Anderson și-a apărat astfel cu succes titlul cucerit cu patru ani în urmă, la Soci. În vârstă de 27 de ani, Jamie a depășit numeroase accidentări destul de grave – un cot fracturat în 2017, o coastă ruptă în 2016 și o claviculă distrusă un an mai devreme. Cele două surori mai mari care au făcut și ele snowboarding servindu-i drept model.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează