ALTELE  ·  RO-BOWL IX

Surpriză în finala campionatului de fotbal american » Clujul a învins o formație din care fac parte jucători profesioniști

Articol de — Miercuri, 04 Iulie 2018

Cluj Crusaders a reușit să-și apere titlul național în finala de weekendul trecut, disputată la Reșița, pe stadionul ”Mircea Chivu”, în compania celor de la Rebels, formație din Capitală.

Gazeta Sporturilor a publicat de-a lungul timpului o serie de materiale despre un sport care e într-o dezvoltare accelerată în Vestul și Nordul Europei, dar care rămâne încă o apariție exotică în România.

Fotbalul american e practicat de circa 20 de milioane de oameni în SUA și face parte din programele educative ale celor mai bune universități americane, făcându-și de curând loc și în cadrul universităților de top din UK.

De altfel, academiile sportive din Austria, Germania, Italia sau Franța, sprijină dezvoltarea acestui sport.

Ro-Bowl a ajuns la a 9-a ediție în acest an, iar sportivii angrenați în fenomen au luat o inițiativă serioasă în a-și oficializa pasiunea: se pregătește o federație de fotbal american!

Practicanții sunt studenți și tineri amatori cu vârste între 18 și 40 de ani, iar momentan întrețin acest sport din buzunarele proprii.

1000 de lei
costă un echipament de fotbal american

Sezonul curent a avut parte de importuri profesioniste pentru Bucharest Rebels - antrenori și jucători - din campionatele colegiale de peste Ocean, respectiv din campionatul semi-profesionist desfășurat în Polonia.

Chiar și așa, formația din Cluj a făcut surpriza, reușind să-i învingă pe bucureșteni atât în sezonul regulat, cât și în finala de la Reșița.

Echipa condusă de antrenorul mexican, Rafael Ruiz, a reușit să deschidă scorul cu un field-goal (transformare din poziție fixă, ca la rugby), de la aproximativ 33 de metri, 3-0.

Singurul touchdown (eseu adică, în valoare de 6 puncte) a fost înscris de clujeanul George Scridon, spre sfârșitul primei părți, urmat de punctul suplimentar transformat de Tamas Laszlo. 


”Am avut un sezon perfect. Ceea ce e destul de greu de făcut, chiar dacă în momentul de față în campionatul României nu putem să zicem că e un nivel grozav. Nu a fost o finală spectaculoasă cum ne-am fi dorit cu toții. A fost un duel greu, echilibrat! Ne-a rămas cumva în minte acea finală de pe Cluj Arena, pierdută cu 2-0 chiar în fața celor de la Rebels, și mă bucur că am reușit să învingem acum” - a declarat Mihai Grigoraș, jucător Cluj Crusaders, pentru firstdown.ro

Scorul final n-a fost tocmai unul de fotbal american, 10-0. Cluj Crusaders înregistrează 7 prezențe din 8 la Ro-Bowl și a bifat a 4-a finală câștigată.

 

Citește și: Placaje printre sombrero » O echipă de amatori din România participă la Cupa Americii Latine de fotbal american

 S-a dus la poliție după ce i s-a furat poșeta cu încasările de la păcănele. Descoperirea polițiștilor, ce făcuse femeia

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul de la Doha

Digi2
13:00 Fotbal, La Liga

Osasuna - Granada

Digi 3
13:30 Fotbal, Serie A

Genoa - Lazio

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bielefeld - Hannover

Digi 4
16:30 Fotbal, Liga 1

Gaz Metan - Dinamo

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Liga 1

Viitorul - Academica Clinceni

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
16:30 Fotbal, Liga 1

Astra - Sepsi

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
19:00 Fotbal, Serie A

Roma - Lecce

Digi 3
19:30 Fotbal, La Liga

Getafe - Sevilla

Digi 2
20:00 Fotbal, Liga 1

Universitatea Craiova - CFR Cluj

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A

Inter - Sampdoria

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, La Liga

Atletico Madrid - Villarreal

Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1

PSG - Bordeaux

Digi 4
Program TV complet

Liga 1