SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

VIDEO + FOTO Țara care a câștigat lupta cu coronavirusul a redeschis stadioanele! Cum arată viitorul sportului

FOTO: Guliver/GettyImages +23   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 13:02

Taiwan-ul pare să fi câștigat lupta împotriva coronavirusului și le-a permis fanilor să revină pe stadioane.

Primul meci a fost cel dintre Fubon Guardians și Uni-Lions Rakuten Monkeys, din liga națională de baseball. Autoritățile de la Taipei au decis ca începând de vineri, la evenimentele sportive să poată asista până la 1.000 de spectatori, respectând măsurile de distanțare socială și celelalte recomandări ale medicilor. 

Chen Shih-Chung, Ministrul Sănătății, și-a făcut apariția la meci cu un tricou cu numărul 0, sugerând numărul de cazuri noi de COVID-19 din ultimele 24 de ore. Acesta a declarat: „Dacă lucrurile merg bine, vom crește gradual numărul spectatorilor la 2.000, apoi la 2.500”.

Ce măsuri trebuie respectate 

Spectatorilor le-a fost luată temperatura la porțile de intrare pe stadion, au fost obligați să poarte măști și să respecte o distanță de cel puțin un metru față de celelalte persoane. Sportivii din prima ligă de baseball nu au fost testați pentru coronavirus, dar autoritățile avertizează că la apariția primului caz competiția va fi oprită.

+19 FOTO

440 de cazuride coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Taiwan-ului. 361 de persoane au fost declarate vindecate, iar 6 și-au pierdut viața

Vezi și alte știri despre impactul coronavirusului asupra sportului:

Fotbalistul anti-star de la Manchester City a studiat în izolare pentru diploma în afaceri: „O licență mă poate ajuta în viață”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1476425575865318
Dum Bar  •  10 Mai 2020, 04:12

Misterul succesului general obtzinut de Taiwan alaturi de ceilaltzi "tigri asiatici" este explicat prin fenomenul preluarii modelului japonez de aderare la valorile democratziei occidentale, reprezentate de SUA, Canada respectiv america de Nord shi Europa occidentala,...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează