SPORTURI  »  ALTELE  »  TAS

TAS, primă decizie în dosarul exploziv de dopaj al superpatinatoarei Kamila Valieva

Kamila Valieva
Kamila Valieva

Articol de - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 10:07 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 10:07

Audierea cazului de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Valieva a fost amânată până în noiembrie, după ce o comisie de arbitri a cerut documente suplimentare, a anunţat joi Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), conform news.ro.

Valieva a fost depistată pozitiv la trimetazidină, o substanţă interzisă, la campionatele naţionale ruseşti din decembrie 2021, dar rezultatul a fost anunţat abia la 8 februarie 2022, la o zi după ce sportiva şi-a ajutat echipa să câştige aurul la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022.

Uniunea Internaţională de Patinaj (ISU) depusese un apel la TAS, cea mai înaltă instanţă sportivă, după ce o anchetă rusă a constatat că adolescenta nu este vinovată de o infracţiune de dopaj, deşi a recunoscut că nu a trecut un test antidoping.

Kamila Valieva este „copilul-minune” al patinajului din Rusia

„După prezentarea probelor de către părţi, Comisia a ordonat prezentarea de documente suplimentare şi, pentru a permite părţilor să analizeze şi să abordeze aceste documente, a acordat zile suplimentare pentru audierea apelului", a precizat TAS. 

„Prin urmare, audierea se va relua la 9 şi 10 noiembrie 2023 la Lausanne, moment în care se va încheia procedura probatorie şi Comisia va asculta pledoariile finale ale părţilor. Comisia va delibera apoi şi va pregăti Hotărârea arbitrală care va conţine decizia sa".

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a autorizat-o pe Valieva să participe la proba individuală feminină, în ciuda testului său pozitiv, dar a precizat că medaliile pentru proba pe echipe nu vor fi alocate până la soluţionarea cazului său.

„Copilul-minune” al Rusiei, Kamila Valieva, judecată de TAS! Riscă o suspendare uriașă!

SPECIAL GSP Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează