SPORTURI  »  ALTELE  »  PROCES

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, trimis în judecată la 3 ani de la tragedia din Munții Retezat

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, trimis în judecată la 3 ani de la tragedia din Munții Retezat
Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, trimis în judecată la 3 ani de la tragedia din Munții Retezat

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2021 13:39 / Actualizat miercuri, 27 ianuarie 2021 13:54

Alpinistul Ovidiu Popescu a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru ucidere din culpă în cazul expediției din anul 2017, în timpul căreia fiica sa, Dor Geta Popescu (14 ani), şi un băiat de 13 ani, Erik Gulacsi, au decedat într-o avalanşă produsă în Masivul Retezat.

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu și Asociația „Clubul Sportiv Montan Altitudine din Râşnov” au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, dosarul fiind trimis la Judecătoria Hațeg. 

„Inculpatul a organizat impropriu şi condus defectuos o acţiune turistică în Masivul Retezat, către Vârful Peleaga, desfăşurată în ziua de 22.04.2017, cu consecinţa surprinderii în zona Şaua Berbecilor – Colţii Pelegii, în jurul orei 14,00 – 14,20, a membrilor grupului turistic din care făcea parte, de către o avalanşă în urma căreia au decedat doi copii”, spune Parchetul General.

Dor Geta Popescu a murit în urma unei avalanșe

În anul 2017, doi copii, în vârstă de 13, respectiv 14 ani, au murit, în urma unei avalanșe în locul denumit „Căldarea Berbecilor”, iar zăpada care a venit la vale a antrenat şi resturi de bolovani. Cele 7 persoane luau parte la o ascensiune din circuitul 7 Munți, din Grădina Carpaților. 

Unul dintre ei era Dor Geta Popescu, o fetiță de doar 14 ani, sora celebrei alpiniste Crina Coco Popescu, considerată marea speranță a alpinismului românesc. Bătuse deja toate recordurile posibile pentru vârsta ei. În 2016 devenise cea mai tânără persoană care escaladează vîrful Giluwe (4.367), din Papua Noua Guinee. În același an reușise să mai cucerească încă 5 dintre cei mai înalți 7 vulcani ai lumii, parte a circuitului 7 Volcanoes.

Celălalt copil care și-a pierdut viața în avalanșă este Erik Gulacsi, un alt copil minune al acestui sport. El reușise să bată recordul de vârstă al vârfului Elbrus, 5642 de metri.

Citește și:

Gest din inimă al lui Dragoș Grigore » Codin Maticiuc a făcut totul public: „Peste milionari și branduri!”

Dorian Popa s-a recuperat alături de jucătorii de la FCSB, după o accidentare gravă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  27 Ianuarie 2021, 14:33

Nu cunosc detalii dar nu ai ce cauta in Retezat, in APRILIE, cu copiii dupa tine ! Te poti duce vara/toamna !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează