SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Torța olimpică a pornit la drum din Fukushima

Campioanele mondiale din 2011 la fotbal feminin purtând torța olimpică FOTO Imago-Images
Campioanele mondiale din 2011 la fotbal feminin purtând torța olimpică FOTO Imago-Images

Articol de - Publicat joi, 25 martie 2021 17:44 / Actualizat joi, 25 martie 2021 19:39

Cu 119 zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice, japonezii au început festivitățile, dând startul, joi, ștafetei olimpice la Fukushima

În plină pandemie, Japonia încearcă să păstreze o desfășurare cât de cât normală a activităților care preced Jocurile Olimpice, o ediție amânată pentru 23 iulie-8 august. Joi, la Fukushima a pornit la drum ștafeta torței olimpice din complexul sportiv J-Village. Componentele echipei de fotbal feminin, campioane mondiale în 2011, au fost primele care au purtat flacăra olimpică în regiunea puternic afectată de un cutremur, de un tsunami și de o catastrofă nucleară în același an. Publicul nu a putut asista la această ceremonie. 

Parscurs lung

Ștafeta flăcării olimpice va fi foarte diferită faţă de edițiile precedente: va trebui ca spectatorii să poarte mască şi nu vor avea dreptul să aclame. Torța olimpică va traversa 47 de prefecturi înainte de a ajunge pe stadionul național din Tokyo în data de 23 iulie. Flacăra olimpică se afla în Japonia de anul trecut, dar amânarea pentru 2021 a oprit și ștafeta. Luna aceasta, Comitetul de Organizare a anunțat că spectatorii veniţi din străinătate nu vor avea dreptul să asiste la Jocuri, fiind posibilă şi impunerea unor limite pentru cei din Japonia.

60 de sportivi românisunt calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

OFICIAL Jocurile Olimpice se vor disputa fără spectatori străini

„Fii, bă, bărbat! Cine-i om noaptea să fie și ziua!” » Cea mai dură reacție după imaginile din club cu Albu și Borza

Bogdan Andone, devastator după meciul cu FCSB: „Dați afară sau desființați! Nu știu cine poate să facă ceva cu ei” + acuzații grave: „Mi-au spus jucătorii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează