SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Ținta Federației Române de Natație: trei înotători la Paris

David Popovici așteaptă să i se alăture și alți înotători din România pe lista pentru JO
David Popovici așteaptă să i se alăture și alți înotători din România pe lista pentru JO

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2023 18:56 / Actualizat joi, 18 mai 2023 18:58

Camelia Potec, președinta FRNPM, a vorbit despre obiectivul de calificare la Jocurile Olimpice din 2024

Până la Jocurile Olimpice de la Paris au mai rămas 435 de zile, iar federațiile din România au sportivi în plin proces de calficare. Cea de natație are deja un sportiv sigur de biletul său, pe David Popovici, acesta fiind primul „tricolor" care și-a pus numele pe lista delegației României pentru Paris.

Detaliul tulburător din viața Cameliei Potec: „A fost șocant și foarte rapid. De atunci nu mai înot deloc”
PRIETENII LUI OVIDIU
Detaliul tulburător din viața Cameliei Potec: „A fost șocant și foarte rapid. De atunci nu mai înot deloc”

 „Anul acesta ne-am stabilit să calificăm un număr cât mai mare de sportivi la Jocurile Olimpice. În total, ne propunem să mergem la Paris cu trei sportivi, luând în considerare faptul că alţi doi sportivi care au şanse de calificare sunt încă juniori", a spus Camelia Potec, președinta FRNPM, citată de Agerpres.

Speranțe la medalii

Fereastra de calificare pentru înot este între 1 martie și 23 iunie 2024, perioadă în care înotătorii pot realiza baremul olimpic într-o competiție acreditată de forul mondial. David Popovici s-a calificat la JO în cadrul Campionatelor Naționale de la Otopeni din luna aprilie.

Ținta Federației Române de Natație: trei înotători la Paris
Camelia Potec (foto: Raed Krishan/GSP)

 „Datoria noastră este să facem performanţă şi suntem pe drumul cel bun. De luna viitoare încep marile competiţii, vor fi peste şase concursuri majore de la care sperăm noi să ne întoarcem cu medalii cât mai strălucitoare", a mai spus Potec. Campionatele Mondiale de natație au loc în 2023 în Japonia între 14 și 30 iulie, cu înotul debutând pe 23 iulie.

La ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, cea de la Tokyo, România a participat cu patru înotători, cel mai bun rezultat fiind obținut de David Popovici: locul patru în proba de 200 metri liber.

2004 este ultima ediție de JOla care înotătorii români au cucerit medalii, grație Cameliei Potec, aur la 200 m liber, și lui Răzvan Florea, bronz la 200 m spate

Prezența înotătorilor la ultimele trei ediții de JO

  • 2020
  • Înotători: Bianca Costea, Robert Glință, Daniel Martin, David Popovici; Cel mai bun loc: 4 (David Popovici la 200 m liber) 
  • 2016 
  • Înotători: Ana Iulia Dascăl, Robert Glință, Marius Radu, Norbert Trandafir, ștafeta de 4x100 (Coste, Macovei, Radu, Trandafir); Cel mai bun loc: 8 (Robert Glință la 100 m spate) 
  • 2012 
  • Înotători: Camelia Potec, Dragoș Agache, Alexandru Coci, Norbert Trandafir ; Cel mai bun loc: 16 (Trandafir la 50 m liber)

Citește și: 

Rafael Nadal a făcut un anunț teribil: „E o decizie luată de corpul meu. O să încerc să revin, apoi va fi ultimul an din carieră”

Novak Djokovic își apără principiile: „95 la sută din ce s-a spus despre mine e fals" » Liderul ATP dezvăluie ce jucătoare i-a servit drept model în primii ani de tenis

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează