SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

UPDATE Rafael Nadal a făcut un anunț teribil: „E o decizie luată de corpul meu. O să încerc să revin, apoi va fi ultimul an din carieră”

Rafael Nadal (34 de ani, locul 14 ATP) nu va participa la Roland Garros 2023, turneu programat în perioada 22 mai - 11 iunie.
Rafael Nadal (34 de ani, locul 14 ATP) nu va participa la Roland Garros 2023, turneu programat în perioada 22 mai - 11 iunie.

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2023 17:18 / Actualizat joi, 18 mai 2023 17:43

Rafael Nadal (36 de ani, locul 14 ATP) nu va participa la Roland Garros 2023, turneu programat în perioada 22 mai - 11 iunie.

UPDATE 17:15 » Rafael Nadal confirmă absența de la Roland Garros 

În conferința de presă începută la ora României 17:00, pe care a ținut-o la academia sa din Manacor, Rafael Nadal a confirmat că nu va fi prezent la Roland Garros și că nu va evolua deloc nici în următoarele luni. „E o decizie pe care corpul meu a luat-o, nu am luat-o eu”, a spus Rafa.

„Este imposibil să particip la Roland Garros. După mulți ani, nu voi putea fi acolo. Îmi va lipsi orașul, vă imaginați cât de dificil este. Nu este o decizie luată cu mintea, ci de corpul meu. 

Nu am intenția de a juca în lunile următoare. Realitatea este că, în ciuda victoriilor obținute în ultimii ani, lucrurile nu au fost atât de bune. 

Dacă nu ești fericit, ajunge să îți afecteze viața personală. Așteptam cu drag turneul de la Paris, dar nu am reușit să ajung la nivelul dorit. 

Acum sunt bine, sunt mai bine decât săptămâna trecută. Dar sunt trist, am pierdut un întreg sezon. Trebuie să accept situația, chiar dacă e frustrant. Nu știu ce se va întâmpla anul viitor. Nu știu dacă voi putea fi competitiv în turneele majore. E complicat după o pauză atât de lungă.

Nu sunt genul de om care să ofere o dată exactă. O să fac ce simt că e mai bine pentru corpul meu și pentru sănătatea mea”, a spus Rafael Nadal. 

Ibericul a spus că va încerca să revină în circuit la finalul anului, în Cupa Davis, dar și că, „cel mai probabil, 2024 va fi ultimul an în circuit”.

Știrea inițială » Rafael Nadal ratează Roland Garros 2023

În continuare în recuperare după accidentarea la șold suferită la Australian Open, ibericul a ratat toate turneele pe zgură din această primăvară, iar prezența sa la Paris este imposibilă, notează și Marca.

Nadal ar urma să facă azi anunțul oficial. 

Novak Djokovic a rostit două nume înainte de Roland Garros: „Dacă Rafa nu joacă, ei sunt favoriți. Noua generație e aici!”
Roland Garros
Novak Djokovic a rostit două nume înainte de Roland Garros: „Dacă Rafa nu joacă, ei sunt favoriți. Noua generație e aici!”

Fiindcă n-a mai putut juca deloc din ianuarie, Nadal a ieșit din Top 10 pentru prima oară din 2005 încoace. Ibericul se află în acest moment pe locul 14, iar căderea din clasament se va accentua brutal.

Rafa e campion en-titre la Paris și ar fi avut de apărat 2.000 de puncte în turneul pe care l-a câștigat de 14 ori în carieră, record absolut. 

Pentru că nu va juca la Paris, Rafael Nadal va ieși din Top 100, la 20 de ani de la momentul în care pătrundea în prima sută modială, o situație greu de imaginat pentru jucătorul care, în urmă cu doar șase luni, avea șanse reale de a urca pe primul loc în clasament! Fără cele 2.000 de puncte pe care trebuie să le apere la Paris, „Matadorul” ar pica până pe locul 130!

Ce turnee a ratat Nadal în 2023: Dubai, Doha, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma. În curând, și Roland Garros.

VIDEO. Ziua în care Rafael Nadal a devenit campion pentru a 14-a oară la Roland Garros

Citește și alte știri din tenis:

Cum a fost concediat antrenorul Andrew Richardson de Emma Răducanu: „Un apel scurt”
DECIZIE
Cum a fost concediat antrenorul Andrew Richardson de Emma Răducanu: „Un apel scurt”
Holger Rune, victorie fantastică în fața lui Djokovic » Tenis PERFECT în decisivul de la Roma: ZERO erori neforțate
ATP ROMA
Holger Rune, victorie fantastică în fața lui Djokovic » Tenis PERFECT în decisivul de la Roma: ZERO erori neforțate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
xipen
xipen  •  19 Mai 2023, 20:42

Mai baieti GSP, reporteri ori redactori. De miercuri incoace o tineti, mereu, cu Articole incendiare, cu acelasi subiect - de Bruyne, a tipat la Guardiola, care apoi s-a retras pe banca de pe margine. Mai Baieti, redactori Sportivi GSP, doar atat ati retinut din meciul de exceptie furnizat de City, contra monstrilor sacri ai Realului? Ce presa, ce hrana de scandal furnizati mereu. Off. Sunteti slabi redactori sportivi, de cautati sa va luati salariul pe astfel de subiecte inventate. Sunteti slabi psihologi daca nu intelegeti ca la o astfel de inclestare sportiva, mentala, psihologica, sa apara astfel de surescitari nervoase. A tipat de Bruyne. Asa. Celor redactori slabi profesional, ii rog sa il invite pe Becali Ghe. ca sa-l dea afara. De Bruyne sa nu mai joace pana la final de sezon. In lumea civilizata, jucatorii, si ce jucatori, au stiinta jocului. Ei stiu mai bine decat unul de pe margine, cum trebuie sa joace. Ii felicit pe amandoi, si pe de Bruyne, ca reatie si pe Guardiola ca post-reactie. Asta inseamna TEAM.

bibicul
bibicul  •  19 Mai 2023, 06:47

Anumite injectii pe care le tot promova is fac efectul. Poate si karma pentru comportamentul mizerabil pe care l-a avut fata de Djokovic in Australia.

sughibughi
sughibughi  •  19 Mai 2023, 06:27

cazul halep l-a speriat pe Nadal, nu mai are vlaga

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close