SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ultima etapă » Spadasinele au plecat în această dimineaţă spre Leipzig, cel din urmă concurs înainte de JO

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iunie 2012 23:18

Simona Gherman, campioana europeană de la Legnano, spune că obiectivul de acum şi pînă la plecarea spre JO este evitarea accidentărilor


Spadasinele române s-au întors în ţară de la Campionatele Europene de la Legnano pe 18 iunie, au avut o zi liberă şi de pe 20 iunie au intrat din nou în cantonament la Izvorani. Din nou şapte zile de muncă. Azi, Ana Maria Brînză, Simona Gherman, Anca Măroiu şi Loredana Dinu au plecat spre Leipzig, ultimul concurs de Cupă Mondială înainte de Jocurile Olimpice. Un concurs individual, dar şi pe echipe, care se va desfăşura vineri, sîmbătă şi duminică. Un concurs în care se mai pot schimba un pic ierarhiile şi în urma căruia se va stabili şi locul pe tabloul de la Londra la individual pentru că la echipe România nu mai are cum să piardă primul loc din ierarhia mondială. "Am intrat în linie dreaptă, nu mai e şerpuită cum era pînă acum. Vorbeam cu domnul Podeanu şi ziceam că mai avem mai puţin de o lună pînă plecăm spre Marea Britanie", a spus Simona. Fetele decolează spre Londra pe 25 iulie.

Campioana europeană de la Legnano e cu gîndul spre Jocurile Olimpice şi va intra în concursul din Germania încercînd să nu se accidenteze. "Sincer, aş vrea să-mi menajez genunchiul. Toată lumea îmi zice că prea mă avînt. Mi-ar plăcea să mai urc o poziţie în clasamentul mondial, ca să mă aşez mai bine pentru tabloul de la Londra, iar la echipe, la Leipzig, să luăm o medalie, ca să nu stricăm tradiţia", a spus Simona Gherman. În clasamentul mondial, prima e Anca Măroiu, pe poziţia a treia, urmată de Simona Gherman, pe patru, şi de Ana Brînză, pe locul şase.

După concursul din Germania, fetele vor avea o săptămînă pe care să o petreacă cu familiile, fără cantonament, dar în care îşi vor face programul de antrenament, de data aceasta separat. Apoi vor urca la Forban, unde vor sta în cantonament pînă pe 23 iulie. "Ni s-a spus că va fi un cantonament mai relaxat, fără prea multă presiune, pentru că antrenorii nu vor să ne streseze", a adăugat Simona. 29 de zile au mai rămas pînă la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra, iar spadasinele vor intra în concurs pe 30 iulie la individal şi pe 4 august la echipe.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează