SPORTURI  »  ALTELE  »  MONDIALE DE TINERET

Un aur și un bronz pentru România la Mondialele de tineret din SUA!

Florin Lehaci și Dumitru Ciobică, fericiți după cursă, cu medaliile și drapelul României // FOTO worldrowing
Florin Lehaci și Dumitru Ciobică, fericiți după cursă, cu medaliile și drapelul României // FOTO worldrowing

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2019 20:23

România a cucerit două medalii la Mondialele de tineret de la Sarasota (SUA). În alte trei finale, „tricolorii” de la canotaj au încheiat pe locul 4.

Din cele 8 bărci cu care a făcut deplasarea în Statele Unite ale Americii, la Sarasota, pentru Mondialele sub 23 de ani, România s-a calificat în finală cu 7. Dintre acestea, doar două au reușit să ajungă și la medalii.

Performerii au fost băieții din barca de doi rame, Florin Lehaci și Dumitru Ciobică. Aceștia au cucerit autoritar aurul, conducând cursa de sâmbătă de la un capăt la altul. Florin este fratele dublei campioane mondiale din barca de dublu vâsle categorie ușoară. Ionela Lehaci Cozmiuc!

Tot sâmbătă, la patru vâsle feminin, Larisa Elena Roșu, Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu și Tabita Maftei au reușit să se claseze pe locul 3 și să câștige medaliile de bronz. A fost o cursă incredibilă în care Olanda a ratat medalia, deși conducea cursa pentru că uneia dintre sportive i s-a făcut rău de la efort, leșinând în barcă pe ultimii metri!

Abonați la locul 4

În finalele de ieri, România nu a mai reușit să urce pe podium, terminând trei finale, din cele patru în care a avut reprezentanți, pe locul 4! Cel mai aproape a fost Mihai Chiruță, la schif simplu. Românul a făcut o cursă foarte bună, a avut un finiș excelent, dar a ratat bronzul la fotofiniș, pentru trei zecimi de secundă!Tot pe 4 au venit și bărcile de 8 plus 1, atât cea feminină, cât și cea masculină, dar și barca de patru vâsle.

canoe2

România a terminat pe locul 7 în clasamentul pe națiuni întrecerile de la Sarasota, o scădere față de ediția de anul trecut, când „tricolorii” au cucerit 5 medalii la Poznan: 2 de aur, 2 de argint și una de bronz.

 Citește și:

ROMÂNIA LA FOTE 2019 // Au depășit previziunile! Bilanțul României la FOTE 2019: 8 medalii la gimnastică și multe surprize plăcute

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează