SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Un constănțean a fost propus la Premiul pentru Pace în judo

Mykhailo Koshliak, președinte al Federației Ucrainene de Judo, i-a înmânat lui Teseleanu prin intermediul antrenorilor loturilor de judo din Harkov o plachetă la începutul acestui an
Mykhailo Koshliak, președinte al Federației Ucrainene de Judo, i-a înmânat lui Teseleanu prin intermediul antrenorilor loturilor de judo din Harkov o plachetă la începutul acestui an

Articol de - Publicat vineri, 27 ianuarie 2023 16:32 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2023 16:32

Președintele CS Pantheon, George Teseleanu, a oferit cazare, masă și posibilitatea de a face judo pentru 600 de refugiați din Ucraina

Federația Internațională de Judo se pregătește să-și desemneze premianții pentru anul 2022. Printre distincțiile prestigioase care se vor acorda în cadrul unei gale organizate în cadrul Grand Prix-ului de la Paris, pe 5 februarie, se numără și una cu un impact major. Judo pentru Pace, categorie la care sunt nominalizați cei care au ajutat oameni din întreaga lume să aibă o viața mai bună prin intermediul judo-ului.

Unul dintre martii favoriți la câștigarea acestui premiu este George Teseleanu, președintele CS Pantheon Constanța și fost candidat la postul de președinte al Federației Române de Judo. Constănțeanul s-a implicat activ în criza umanitară din Ucraina. 

Un constănțean a fost propus la Premiul pentru Pace în judo

Peste 600 de copii, împreună cu familiile lor au fost aduși în România și cazați în hotelurile din cadrul Pantheon Group pe care omul de afaceri le deține pe litoral. Cei mici au fost integrați în sistemul școlar și au practicat judo-ul în Dojo-urile care aparțin clubului Pantheon. 

În semn de recunoștință, Mykhailo Koshliak, președinte al Federației Ucrainene de Judo, i-a înmânat prin intermediul antrenorilor loturilor de judo din Harkov o plachetă la începutul acestui an.

Propunerea pentru acordarea premiului a venit din partea federațiilor din Ucraina și Ungaria. În mod ciudat, Federația Română de Judo nu l-a susținut pe George Teseleanu, sprijinul venind în schimb din partea cluburilor din toată țara. 

Câștigătorul va fi desemnat prin vot pe site-ul https://awards.ijf.org/, voturile putând fi exprimate până pe 31 ianuarie. Constănțeanul se află în frunte, principalul contracandidat fiind clubul de judo din Wiesbaden, puternic susținut de Federația Germană de Judo. Celelalte nominalizări de la această categorie Abu Ghosh (Israel), campania Forever Everest și Judo pentru Pace în sudul Africii.

Citește și alte știri din sport:

Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas, finala Australian Open 2023 » Miza: locul 1 mondial

Maria Boldor nu e singura » 8 cazuri de dopaj care au zguduit sportul românesc în ultimii ani

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează