SPORTURI  »  ALTELE  »  NATURALIZARE

Un francez pentru România » Felix Duchampt va fi naturalizat și va reprezenta România la Tokyo: „A devenit mai român decât românii”

Articol de GSP - Publicat joi, 26 decembrie 2019 19:21

Felix Duchampt, sportiv francez în vârstă de 30 de ani, va concura sub steagul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. El va reprezenta țara noastră în proba de triatlon.  

Informația a fost confirmată de Vlad Stoica, președintele Federației Române de Triatlon. Duchampt are certificat de naștere românesc, singurul pas pe care mai trebuie să-l îndeplinească fiind depunerea jurământului.  

„Felix Duchampt este un sportiv francez, în curs de naturalizare. Suntem încântaţi de el, practic într-un timp foarte scurt a devenit mai român decât românii.

Ne-a surprins că ştie deja foarte bine imnul României şi e foarte mândru să reprezinte ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Însă visul lui cel mare este să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, el fiind parizian.

Îşi doreşte enorm de mult să concureze pentru România la Jocurile Olimpice în faţa părinţilor, a familiei, prietenilor şi cunoscuţilor săi”, a mărturisit Vlad Stoica, potrivit TV Digi Sport. 

  • Sursă foto: Instagram Felix Duchampt

Vezi și: 

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, interviu îndrăzneț: „Ne dorim două medalii la Tokyo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
paramount
paramount  •  26 Decembrie 2019, 20:08

Toti naturalizeaza! De ce ar fi România exceptia!?

raul4steaua
raul4steaua  •  26 Decembrie 2019, 19:57

Foarte bine, sustin naturalizarea a cat mai multi sportivi de valoare straini, noi oricum nu mai suntem in stare sa crestem sportivi, mai bine luam deja formati de altii. Am observa ca si la atletism am naturalizat niste sportive din Kenya.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close