ALTELE  ·  JOCURILE OLIMPICE

Un înalt oficial CIO anunță: „Sportivii ar trebui să aibă prioritate la vaccinare”

Sportivi din toate colțurile lumii ar trebui să se întâlnească la vară la Tokyo FOTO Guliver/GettyImages
Sportivi din toate colțurile lumii ar trebui să se întâlnească la vară la Tokyo FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 15:30 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 17:21

Richard Pound, membru al Comitetului Internațional Olimpic, susține că singurul mod în care întrecerea de la Tokyo ar putea avea loc ar fi acela în care participanții ar avea întâietate la vaccinul pentru COVID-19

Incertitudinea asupra desfășurării Jocurilor Olimpice din Japonia, 23 iulie-8 august, planează la început de an. Mai ales că ieri a fost declarată stare de urgență timp de o lună pentru prefectura care include și Tokyo, după ce cazurile de COVID-19 au ajuns la peste 6.000 în țara niponă. 

O soluție pentru ca totul să se desfășoare în condiții normale vine din partea lui Richard Pound, membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO). Oficialul a propus ca sportivii de pe întreaga planetă să aibă prioritate la vaccinare. Pound nu crede că ideea sa nu va stârni reacții dure din partea oamenilor.  

„Spre exemplu, la noi, în Canada, avem, să zicem, între 300 și 400 de participanți, nu cred că se întâmplă ceva dramatic dacă luăm aceste doze din milioanele pe are le avem la dispoziție pentru ca sportivii noștri să poată participa la un asemenea eveniment", a spus Poud pentru Sky News.

Apoi a continuat: „Este o decizie pe care fiecare țară în parte trebuie să o ia, sigur vor apărea oameni care să spună că sar peste rând, dar acesta cred că este cel mai realist mod de a face ca Jocurile Olimpice să aibă loc". 

Nu va fi obligatoriu

Tomas Bach, președintele CIO, a spus în trecut că îi încurajează pe sportivi să se vaccineze, dar că nu este o cerință obligatorie pentru a participa. Forul internațional discută cu organizațiile naționale pentru a face posibil ca sportivii participanți să fie vaccinați înainte de a pleca spre Tokyo în cazul în care Jocurile Olimpice se vor desfășura la datele stabilite.

11.000 de sportiviar trebui să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

59 de sportivi româniau obținut până acum calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Citește mai multe știri din sport:Germania surprinde toată Europa! Este prima țară din UE care face acest lucru în lupta cu COVID-19. Decizie incredibilă
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Getafe
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet
Liga 1