SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPE EUROPENE

Gyor și FTC Budapesta, victorii la scor înainte de meciurile cu Vâlcea și CSM București

Duel între Stine Oftedal și Mireya Gonzalez, o campioană europeană și o vicecampioană mondială FOTO Gyor
Duel între Stine Oftedal și Mireya Gonzalez, o campioană europeană și o vicecampioană mondială FOTO Gyor

Articol de - Publicat joi, 07 ianuarie 2021 14:36 / Actualizat joi, 07 ianuarie 2021 17:13

Campioana Europei își schimbă antrenorul. Ambros Martin va reveni, cel mai probabil la Gyor. CSM a câștigat amicalul cu Dunărea Brăila, 28-27. Rezultatele adversarelor echipelor românești din Liga Campionilor și EHF European League

Gyor, Ferencvaros Budapesta, Storhamar Elite sau Fleury Loiret au jucat în această săptămână meciuri în întrecerile interne. Vor juca în week-end cu echipele românești. Formațiile din Liga Națională au aceeași problemă. Nu au meciuri în picioare și abordează meciurile din cupe fără o pregătire adecvată. Federația Română de Handbal nu a învățat nimic din fiascoul total de la Euro 2020 și continuă să programeze meciuri din ”joi în Paște”. În luna ianuarie vor avea loc doar două etape!

Gyor, două victorii în trei zile

Campioana Europei, Gyor, și-a turat motoarele în două meciuri de campionat înainte de a ajunge la Rm. Vâlcea pentru meciul de duminică din Liga Campionilor. Gyor a învins pe 3 ianuarie, cu 44-21, pe Alba Fehervar și pe 6 ianuarie, cu 36-25, pe Dunajvaros. Cu toate vedetele revenite de la Campionatul European, campioana Ungariei nu a avut niciun fel de probleme. Antrenorul Danyi Gabor le-a folosit pe toate cele patru campioane europene (Oftedal, Brattset, V. Kristiansen, Silje Solberg), dar și pe cele patru vicecampioane continentale (Leynaud, Glauser, Edwige, Nze Minko). Gyor are 8 victorii în actualul sezon în campionat, din tot atâtea partide disputate.

Vin cu cursă de linie

Campioana Europei va veni în România sâmbătă, dar nu ca de obicei, cu charterul, la Sibiu. Maghiarele vor ajunge cu o cursă de linie la București și vor fi preluate cu un autocar. Apoi vor pleca luni. Gyor a învins SCM Rm. Vâlcea în meciul tur, 38-31, după ce româncele au condus la pauză, 17-15. În sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit, în faza grupelor principale, unguroaicele câștigând cu 29-20 și 35-29.

Se întoarce Ambros Martin la Gyor? 

Danyi Gabor, antrenorul actual al Gyorului, va părăsi campioana Ungariei la finalul actualului sezon. El a fost deja anunțat la Siofok, a treia putere a Ungariei. Gyor nu a dezvăluit încă numele noului tehnician, dar se vehiculează că Ambros Martin, dat afară de naționala Rusiei, care a mai antrenat Gyorul între 2012 și 2018, s-ar întoarce la cea mai puternică echipă a Europei.

Ferencvaros, duel de la distanță cu Gyor

Rivala Gyorului în campionatul intern, FTC Budapesta, formație care sâmbătă va juca pe teren propriu cu CSM București, a bifat și ea, miercuri seara, a 8-a victorie consecutivă în întrecerea internă. Echipa antrenată de Gabor Elek a învins cu 35-18 pe Erd. Olandeza Angela Malestein, cu 9 reușite, a fost golgeterul partidei, dar evoluții bune au avut și Nadine Schatzl, Anett Kovacs sau portarul Kinga Janurik. Ferencvaros a scăpat de problemele de lot și poate alinia cea mai bună echipă, cu CSM. În tur, la București, campioana României a învins 25-19, dar FTC avea multe probleme de lot din cauza pandemiei de COVID-19.

Gyor și FTC Budapesta, victorii la scor înainte de meciurile cu Vâlcea și CSM București
Elizabeth Omoregie încearcă să treacă de Alicia Stolle și Zita Szucsanszky FOTO Cristi Preda

Fleury vine la Brăila după o înfrângere acasă

În EHF European League, adversarele formațiilor românești au avut evoluții diametral opuse. Storhamar Elite vine la Baia Mare după al 11-lea succes consecutiv în Norvegia, 32-26 cu Oppsal. Storhamar e la egalitate de puncte cu campioana Vipers Kristiansand, fiecare având 11 victorii în fruntea clasamentului. Fleury Loiret, în schimb, adversara Dunării Brăila, a pierdut miercuri seara pe teren propriu, în etapa a 10-a din campionatul Franței. Fleury a cedat 25-30 în fața celor de la Nice și e abia pe locul 9 în clasament.

"Măcel" în derby-ul campionatului Franței

Tot miercuri seara, în etapa a 10-a a campionatului Franței, a avut loc derbyul dintre Brest și Metz, cele mai puternice echipe din Hexagon. După ce la pauză scorul a fost egal, 12-12, repriza a doua a fost câștigată de echipa din Bretania cu 18-7! Evoluții senzaționale pentru portarul Sandra Toft, 51% procentaj al mingilor apărate, dar și pentru golgeterul Ana Gros, autoare a 9 goluri, slovena care a anunțat că din vară a semnat cu ȚSKA Moscova. Brest e în grupă cu Vâlcea în Liga Campionilor, iar Metz cu CSM București.

Surpriză în Cupa Rusiei

Astrahanocika Astrahan, viitoarea adversară a Minaurului în grupa C din EHF European League, a furnizat marea surpriză în sferturile de finală ale Cupei Rusiei. Echipa antrenată de croatul Vlatko Dzonovici a învins cu 24-22 pe ȚSKA Moscova și s-a calificat în semifinale. Campioana Rostov Don nu a avut, în schimb, probleme. A surclasat-o cu 39-16 pe Dinamo Volgograd. Rostov și Astrahanocika vor fi adversare în semifinale, în cealaltă semifinală înfruntându-se Zvezda Zvenigorod și Lada Togliatti.

CSM București a învins Brăila, Minaur a trecut de Zalău

Trei dintre echipele românești care vor juca în week-end în cupele europene au avut în această săptămână meciuri de pregătire. CSM București a întâlnit pe Dunărea Brăila, iar echipa pregătită de Adi Vasile a învins la limită, 28-27. Minaur Baia Mare a învins cu 27-24 pe HC Zalău.

PROGRAMUL ECHIPELOR ROMÂNEȘTI ÎN EUROPA

Sâmbătă, 9 ianuarie

Ora 15:00Minaur Baia Mare-Storhamar EliteEHF European League
Ora 17:00FTC Budapesta-CSM BucureștiLiga Campionilor

Duminică, 10 ianuarie

Ora 15:00Dunărea Brăila-Fleury LoiretEHF European League
Ora 17:00SCM Rm. Vâlcea-Gyor Audi ETOLiga Campionilor

Minaur Baia Mare, principala favorită la câștigarea EHF European League!

VIDEO Angela Cioca a devenit studiu de caz pentru medicii chirurgi! Joacă handbal cu umărul imobilizat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează