SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Un oficial francez avertizează: „Sportivii nevaccinați vor avea o situație dificilă la Tokyo”

Imagine din Tokyo în luna ianuarie FOTO Guliver/GettyImages
Imagine din Tokyo în luna ianuarie FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 15:20 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 16:31

Președintele Comitetului Olimpic Francez a dezvăluit că participanții la Jocurile Olimpice care nu se vor imuniza vor avea parte de un tratament diferit la Tokyo

Denis Masseglia, șeful olimpismului din Franța, a spus în cadrul unei adunări a Comitetului Olimpic Național din Hexagon că sportivii care nu se vor vaccina și vor să participe la Tokyo trebuie să treacă printr-o carantină dură de 14 zile, cu teste de două ori pe zi. „Va fi o situație dificilă pentru ei, cu multe efecte negative", a spus el citat de Le Parisien. 

Contactat de cotidianul din Paris, Masseglia a îndulcit apoi tonul. „Poate m-am grăbit puțin, nu asta am vrut să spun. Însă e adevărat că participanții care nu se vor vaccina vor trebui să se supună regulilor impuse de autoritățile sanitare din Japonia. Nu știm deocamdată care va fi situația la vară, dar e clar că vom avea o competiție diferită de tot ce a fost în trecut. Nu știm dacă vom avea public, dar importantă este sănătatea sportivilor și a cetățenilor japonezi", a spus el. 

O dilemă morală

Cu toate acestea, Masseglia a confirmat faptul că participanții nevaccinați vor trebui să treacă printr-o carantină, dar nu se știe durata acesteia, însă se pare că sportivii se vor putea antrena în perioada de izolare. Oficial, Comitetul Olimpic Internațional a transmis că nu va obliga niciun sportiv să se imunizeze. „Deocamdată nu se pune problema ca sportivii noștri să fie prioritizați în fața altor persoane, dar până la Jocurile Olimpice poate vom reuși să găsim o cale pentru a-i vaccina pe cei din delegație fără a prejudicia alte persoane", a subliniat Masseglia. 

În România, sportivii olimpici sunt în valul al doilea de vaccinare. O măsură care l-a făcut pe Tomas Bach, președintele CIO, să laude demersul Guvernului României și să le recomande și celorlalte CNO-uri să facă acest lucru, după cum se arată într-un comunicat de presă al COSR.

11.000 de sportivisunt așteptați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

177 de zileau mai rămas până la startul de pe 23 iulie al Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Citește mai multe știri din sport:

INTERVIU. Eliza Samara povesteşte cum e în Japonia, acolo unde a petrecut mai mult de o lună în ultima perioadă

Simona Halep și-a aflat prima adversară din 2021 » Când se joacă meciul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează