ALTELE  ·  JOCURILE OLIMPICE

UPDATE The Times lansează bomba: „Olimpiada de la Tokyo va fi anulată” » Comunicatul guvernului japonez

Jocurile Olimpice FOTO IMAGO
Jocurile Olimpice FOTO IMAGO

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 10:12 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 18:43

O sursă din guvernul japonez a prestigiosului cotidian britanic anunță că Jocurile Olimpice din Tokyo, deja amânate anul trecut, nu vor putea fi organizate nici în 2021 din cauza pandemiei provocate de coronavirus.

UPDATE 18:30 / Guvernul Japoniei dezminte informația

Comitetul Olimpic Internațional a distribuit un comunicat de ultimă oră al Guvernului Japoniei, care dă asigurări că Jocurile Olimpice se vor desfășura conform programului stabilit inițial. 

Au apărut și circulat astăzi în presa internațională câteva știri conform cărora Guvernul Japoniei ar fi luat în mod unilateral decizia de a anula Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza crizei COVID-19. Aceste știri sunt categoric false. La ședința Comitetului Executiv CIO din luna iulie a anului trecut s-a stabilit faptul că Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 va avea loc la 23 iulie 2021, iar toată agenda sportivă și a locurilor de competiție a Jocurilor a fost reprogramată în consecință. Toate părțile implicate lucrează împreună la pregătirea unei ediții de succes a Jocurilor din această vară.

Vom implementa toate măsurile necesare împotriva COVID-19 și vom continua să lucrăm îndeaproape cu CIO, cu Comitetul de Organizare al JO Tokyo 2020 și cu Guvernul Metropolitan Tokyo pentru a realiza o ediție sigură din toate punctele de vedere a Jocurilor din această vară.
- Comunicat Guvernul Japoniei

The Times: „Jocurile Olimpice vor fi anulate”

La fel ca Europenele de fotbal, primele ce ar fi trebuit găzduite de 12 orașe din 12 țări, Olimpiada de Vară de la Tokyo a fost amânată în 2020 pentru acest an. Dar coronavirusul le pune în pericol și în 2021. Dacă UEFA așteaptă luna martie pentru o hotărâre în cazul Euro, în schimb, potrivit The Times, Japonia ar fi luat o decizie pentru Jocuri, înaintea Comitetului Internațional Olimpic (CIO).

„Nimeni nu vrea să fie primul care anunță, dar există un consens”

„Vor fi anulate!”, dezvăluie o sursă din guvernul nipon a prestigiosului cotidian britanic, care susține că se caută acum o soluție pentru a anunța anularea, astfel încât capitala Japoniei să poată organiza o ediție viitoare a Olimpiadei de Vară, cel mai probabil în 2032.

„Nimeni nu vrea să iasă în față și să fie primul care spune că Jocurile nu se vor mai desfășura, dar există un consens că ar fi mult prea dificil”, a declarat sursa The Times, adăugând: „Personal, nu cred că vor mai avea loc”. Conform acestei surse, premierul Yoshihide Suga va menține public ideea că Japonia vrea să organizeze Olimpiada, pentru ca într-un sfârșit să accepte toți că anularea e inevitabilă. Strategie care ar păstra Tokyo în cursă pentru o altă ediție a Jocurilor. 

Imediat, așa cum prevăzuse sursa The Times, prim-ministrul Suga a reacționat, sprijinând public planul JO. „Sunt hotărât să organizăm aceste Jocuri în condiții de siguranță maximă. Olimpiada de la Tokyo va fi victoria umanității împotriva COVID-19”, a afirmat liderul guvernului în ședința parlamentului nipon.

40 la sută din cazuri și decese înregistrate în ultima lună!

Oficialii japonezi sunt alarmați de evoluția pandemiei de COVID-19 începând din noiembrie. De la 8 ianuarie, a fost declarată starea de urgență pentru a doua oară, afectând deocamdată 11 din cele 47 de prefecturi. Nu mai puțin de 40 la sută din cele 328.294 de cazuri și cele 4.501 de decese (excluzându-le pe cele de pe feribotul de croazieră Diamond Princess) au fost înregistrate numai în ultima lună. 

25 de miliarde de $au fost cheltuite deja pentru Olimpiada de Vară de la Tokyo (75 la sută din fonduri publice)

Citește și alte știri de actualite:Una dintre victimele de la Onești are pe corp și răni de gloanțe de cauciuc. Fotografii zguduitoare au ajuns în spațiul public
Libertatea
Comentarii (9)
gabryel28  •  22 Ianuarie 2021, 13:08

*** Primul ministru japonez a anuntat ca jocurile olimpice se vor disputa anul acesta in japonia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever  •  22 Ianuarie 2021, 11:00
Postat de dora pe 22 Ianuarie 2021, 10:21

Păi să le mute în altă țară, unele țări arabe abia așteaptă asta, sau să le amâne, pentru anul viitor.

Ca sa isi expuna Becali perlele si sa le vanda cu 50 milioane euro?:)

gago747  •  22 Ianuarie 2021, 10:56
Postat de dora pe 22 Ianuarie 2021, 10:21

Păi să le mute în altă țară, unele țări arabe abia așteaptă asta, sau să le amâne, pentru anul viitor.

Qatar abia așteaptă să facă tripla istorică (Mondiale de Atletism, Mondiale de Fotbal, J.O.). Și dacă se străduie puțin, aduc și Euro 2020 acolo ...

Vezi toate comentariile (9 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA
Turneul din Lyon
Digi 4
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
18:00 Handbal M, Liga Campionilor
Kiel - Zagreb
Digi 3, Telekom 3
19:45 Handbal M, CM 2021
Kielce - Flensburg
Digi 3, Telekom 3
20:00 Fotbal, Cupa României
Dunărea Călărași - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Parma - Inter Milano
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:45 Handbal M, Liga Campionilor
PSG - Pick Szeged
Digi 3, Telekom 3
22:15 Fotbal, Premier League
Liverpool - Chelsea
Eurosport
Program TV complet
Liga 1