ALTELE  ·  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV // De ce Federația Română de Canotaj e în topul banilor primiți de la MTS

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 16:58

Elisabeta Lipă (55 de ani), președintele Federației Române de Canotaj, a oferit argumente pentru faptul că federația pe care o conduce este a doua în clasamentul banilor primiți de la Ministerul Tineretului și Sportului.

„Sunt multe cârcoteli și mulți cârcotași. Nu știu la ce se referă lumea, dar eu nu mă duc să iau sacii cu bani de pe holurile ministerului. Cum sunt eu mai vânjoasă așa, să mă apuc să iau sacul mai plin. Nu există așa ceva. Aceste fonduri sunt venite pe contracte semnate cu ministerul. Federația de canotaj a avut bugetul cel mai de sus. Pe vremuri era atletismul, apoi canotajul.

Finanțarea se dă în funcție de rezultate, de medalii, dar și de câte zile se stă în cantonament. Noi dacă stăm 11 luni în cantonamente... în fiecare zi trebuie să-i dai sportivului masă și casă! Nu mai zic de susținătoare de efort, mediamente. Plus toată logistica lotului. Numai dacă puneți 25 de lei patul și 75 de lei masa, ori 110 sportivi, plus vreo 20 de persoane în personalul auxiliar...

Trebuie să terminăm odată cu cârcoteala asta! Federația de canotaj a avut buget 10,3 milioane de lei. Și noi ne batem cu alte echipe cu bugete de milioane... Pe primul loc a fost rugby-ul, apoi noi, iar pe locul trei cei de la handbal. Eu n-am comentat împărțirea!

Eu, ca ministru, n-am avantajat pe nimeni. Nici măcar canotajul! Obiectivul meu era ca Federațiile să fie finanțate de MTS și să aibă contractele semnate la început de an. Să nu fie vreo gaură. Noi intrăm în posesia bugetelor în martie sau aprilie. În ianuarie toți rămâneam fără bani și fugeam la COSR... Suntem ca niște copii cu părinții despărțiți. Alergam bezmetic de la COSR la MTS. Lucrurile astea nu ar trebuie să se regăsească în sportul de înaltă performanță!”, a declarat Elisabeta Lipa la „Prietenii lui Ovidiu”.

VIDEO // Toată ediția „Prietenii lui Ovidiu” cu Elisabeta Lipă invitată A fost un fotbalist muncitor, iar acasă un familist convins. După 12 ani de căsnicie, Cristi Chivu surprinde pe toată lumea: „Tot...„
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
UTA Arad - Turris Turnu Măgurele
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Cupa României
Poli Iași - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Bournemouth - Tottenham
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Mallorca - Levante
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
SPAL - Udinese
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Eibar - Leganes
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Aston Villa - Manchester United
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Verona - Inter
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Sevilla
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1