SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTBAL-TENIS

VIDEO Gabriel Marinescu, un român stabilit în Franța, e regele fotbal-tenisului în țara adoptivă

Articol de GSP - Publicat marti, 28 ianuarie 2020 17:07

Gabriel Marinescu, de origine română, practică fotbal-tenis din copilărie. El este ambasador național pentru această activitate. 

Mingi de fotbal, un fileu, câțiva amici și puteți organiza un meci de fotbal-tenis. Dacă nu cunoașteți acest sport, Gabriel Marinescu vi-l explică pe larg. El a fost promovat ambasador al acestei discipline pentru a o dezvolta. 

„Avem mare nevoie de vizibilitate. Tocmai am încheiat un parteneriat de 3 ani cu Federația Franceză de Fotbal, iar asta ne poate ajuta. La finalul acestui contract, sperăm să ne afiliem la federație. Din moment ce au acceptat parteneriatul înseamnă că ne-au evaluat și consideră că avem potențial. 

Pentru că este foarte distractivă, această disciplină suferă din punct de vedere al imaginii pentru că este considerat doar un joc făcut la antrenamente de către jucătorii de fotbal”, spune Marinescu pentru actu.fr.

Fotbal-tenisul este un sport în sine. Sunt 500 de membri în Franța. Datorită rolului său și unei noi investiții importante în această activitate, Gabriel speră să dea lovitura și să fie recunoscut ca sport individual. 

„Este un sport pentru toată lumea. E complementar fotbalului, pentru că poți exersa atingerile de balon. E mai puțin solicitant fizic, le permite jucătorilor care sunt uzați fizic să se distreze în continuare cu mingea la picior. Și femeile iubesc acest sport pentru că nu există contact” 
- Gabriel Marinescu 

În Sarthe, există două cluburi: în Le Mans și în La Ferte-Bernard: „Caut pe cineva care să preia atribuțiile mele în La Ferte, pentru că munca mă ține mai mult în Le Mans”, spune Marinescu. 

„Vom investi în două terenuri vechi de tenis care nu mai sunt funcționale pentru jocul în aer liber. Ideal ar fi să instalăm un gazon sintetic pentru a putea juca oricând. Pentru mine, fotbal-tenisul trebuie să se joace în aer liber, așa vom atrage doritori”. 

Mi-e teamă că primarul din Le Mans nu va ajuta prea mult acest proiect, așa că am o idee de crowdfunding (n.r. tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online - forumuri, platforme de socializare etc - desprinsă din crowdsourcing. La baza ei stă ideea a apela la o comunitate ca un potențial finanțator pentru a dezvolta un produs). Vom vedea”. 

Marinescu a reușit să implementeze fotbal-tenisul la Los Angeles și e încrezător că poate face asta și în Franța.  

„În SUA e soare, sunt plaje. Toată lumea poate juca fotbal-tenis tot timpul. Acest sport a prins rapid acolo. La noi, în sudul Franței, această disciplină e dezvoltată pentru că e vreme frumoasă” 
- Gabriel Marinescu 

Marinescu încearcă să organizeze an de an o zi cu meciuri în regiunea Sarthe. În 2020, va avea loc pe 28 martie, dar locul nu a fost încă stabilit. Va fi ori Ferté-Bernard, ori Le Mans.

Foto: ffdaf.fr

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
103798407052226
 •  28 Ianuarie 2020, 17:59

de ce nu ne putem pastra valorile ?! cu ce il atrag strainii de alege banii,nu performanta ?! in anii 70 banii erau putini,dar spectacolul din teren era total...si ambitiile mari !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează