SPORTURI  »  ALTELE  »  OLIMPIADĂ

VIDEO Simona Halep vs Alin Firfirică, duelul pentru portdrapelul României la Olimpiada de la Tokyo: „Eu pe el l-aș alege, că e frumos și înalt”

Articol de - Publicat joi, 19 septembrie 2019 14:55

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a explicat pentru GSP.ro care este procedura prin care România își va desemna portdrapelul delegației la Jocurile Olimpice de anul viitor din Japonia. 

Simona Halep și-a anunțat dorința de a purta steagul României la Olimpiadă, în timp ce Federația Română de Atletism l-a propus pe discobolul Alin Firfirică. 

„Propunerile vin din partea federațiilor, iar Comitetul Executiv al COSR le analizează pe toate părtile, din toate unghiurile și sunt convins că sportivul care va fi desemnat, pentru că nu eu îl votez sau îl validez, există un Comitet Executiv care se ocupă de lucrul acesta, va reprezenta România cu mândrie. 

Poate fi Simona Halep sau poate fi un sportiv care la acel moment va fi în starea fizică și mentală cea mai bună pentru a avea această onoare.  

Comitetul Executiv votează în urma propunerii Federațiilor, apoi alegem sportivul în urma votului respectiv", a explicat președintele COSR, Mihai Covaliu, pentru GSP.ro. 

Simona Halep: „Îmi exprim public dorinţa de a fi portdrapel în 2020"

Imediat după ce-a revenit în România cu titlul câștigat la Wimbledon, Simona Halep și-a anunțat intenția de a fi portdrapeul României la JO de la Tokyo. 

"Pentru mine este o onoare să fac parte din acest lot olimpic. Este o emoţie diferită şi sper să am parte şi la Tokyo de ea, ca la Londra. Când ţi se cântă imnul este un moment unic, aşa a fost la Roland Garros, a fost cel mai frumos din viaţa mea. Este cel mai frumos lucru să ţi se cânte imnul. Îmi exprim public dorinţa de a fi portdrapel în 2020, dacă merit şi lumea vrea acest lucru. Mă axez pe o medalie la JO, pun toată energia să se întâmple. Dacă aş câştiga o medalie la JO, aş fi un sportiv perfect!", a declarat Halep. 

FR Atletism: „Noi îl propunem pe Firfirică"

Chiar dacă Simona Halep a câștigat cel mai vechi turneu de Grand Slam din lume, nu toată lumea o vede potrivită pe jucătoarea de tenis să fie portdrapel la Olimpiadă. Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism are o altă variantă: "Eu l-aș alege pe Alin Firfirică. De ce nu? Este un atlet valoros, un băiat înalt, frumos, bine făcut. Poate să poarte oricând drapelul României!"

Atletul Alin Firfirică s-a calificat, pentru prima dată, la Olimpiada de la Tokyo, în urmă cu câteva zile. Discobolul și-a îndeplinit baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu o aruncare de 67,32 m, reușită la Memorialului ''Kamila Skolimowska'' de la Katowice (Polonia). Românul a și câștigat proba de aruncare a discului, ultima tentativă măsurând 67,26 m, un alt rezultat remarcabil.  

VIDEO Simona Halep vs Alin Firfirică, duelul pentru portdrapelul României la Olimpiada de la Tokyo: „Eu pe el l-aș alege, că e frumos și înalt”

"Mă bucur foarte mult că am reușit să obțin aceste bilete, este un vis devenit realitate, mai ales după eșecul de la ediția trecută de la Rio. Atunci mi-am facut baremul, dar la o săptămână după ce s-au închis listele și nu am mai fost acceptat. Lucrul acesta m-a motivat. L-am avut alături și pe tatăl meu, care a fost sportiv de performanță. Și-a pus toate bazele în mine. Sunt sigur că s-a bucurat foarte mult să vadă că am ajuns aici și mi-am îndeplinit și eu visul și și el", a declarat Alin.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
adriann_
adriann_  •  09 Octombrie 2019, 01:36
Postat de Raoul Fulgos pe 20 Septembrie 2019, 08:26

Ma omule, tu nu te mai opresti din obsesia asta cu bunica? Ai intoxicat net-ul cu povestea asta rostita de o inocenta si de un reporter incult si obscur. Unde mai pui ca si este o istorie veche de citva ani. Impersonezi bunica sau reporterul?

Baiete, problema e ca Halep a confirmat cele spuse de bunica ei prin relatia cu Iuruc. Adica unu' care are 40 de ani si a fost deja lasat de doua neveste, dar are o mare calitate, e machedon. Cu alte cuvinte, cele declarate de bunica pentru Libertatea (ca Simona i-ar fi spus ca nu-si face tatal de rusine luand roman in casatorie) au fost confirmate pe deplin.

115133402542612
Tudor Costea  •  20 Septembrie 2019, 11:28

De Firfirica asta nu a auzit decat masa *** in timp ce de Halep a auzit tot mapamondul. Atletismul din Romania este mort.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10214392751272571
Raoul Fulgos  •  20 Septembrie 2019, 08:26
Postat de adriann_ pe 19 Septembrie 2019, 17:34

SUnt doua probleme majore apropo de Halep: 1. LA Rio a refuzat pur si simplu sa mai reprezinte Romania daca nu i s-a facut moftul cu drapelul. Fata are ambitia asta de a merge in fruntea delegatiei cu steagul in mana dar nu reprezentarea Romaniei era o miza pentru ea. 2. Bunica ei a dat acum 3 ani un interviu pentru Libertatea in care a sustinut ca SImona i-ar fi spus ca nu-si face tatal de rusine maritandu-se cu un roman. Ulterior aceasta declaratie de un anti-romanism absolut bestial a fost confirmata de relatia SImonei Halep cu acel Iuruc. In conditiile astea pur si simplu e aberant ca o atleta consacrata ca Ana Maria Branza, care a reprezentat Romania cu cinste de atatea ori si a adus atatea medalii fara sa faca mofturi cu drapelul samd sa nu fie desemnata acum, la probabil ultima Olimpiada dintr-o cariera senzationala.

Ma omule, tu nu te mai opresti din obsesia asta cu bunica? Ai intoxicat net-ul cu povestea asta rostita de o inocenta si de un reporter incult si obscur. Unde mai pui ca si este o istorie veche de citva ani. Impersonezi bunica sau reporterul?

Vezi toate comentariile (19)
Comentează