SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

VIDEO Vlad Stancu: „Între mine și David mereu va fi o prietenie, dar și o rivalitate” + Denis Popescu e tot mai aproape de Jocurile Olimpice

Vlad Stancu în acțiune FOTO Raed Krishan
Vlad Stancu în acțiune FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 23:21 / Actualizat joi, 18 aprilie 2024 07:34

Vlad Stancu (18 ani) s-a impus miercuri în proba de 800 metri liber la Campionatele Naționale, unde va mai concura la la 1500 m și la 400 m liber, proba în care este înscris și David Popovici,  ♦ Tot în prima zi a CN de la Otopeni, Denis Popescu (20 de ani) a făcut baremul B de calificare la JO în proba de 100 m spate.

  • Campionatele Naționale sunt transmise de TVR Sport

În prima zi a Campionatelor Naționale de la Otopeni au concurat cei doi înotători români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris. David Popovici s-a impus la 50 de metri liber cu un timp de 22,27 s.

Vlad Stancu a făcut-o la 800 de metri liber, iar după cursă a vorbit despre competiția de la Paris. „Eu mă duc acolo pentru experiență, am un an foarte greu, am și Bacalaureatul într-o lună și jumătate, încerc să supraviețuiesc”, a spus el,

E prea mult să mă gândesc la o medalie olimpică, nu pot să privesc atât de departe, bineînțeles că o mi-o doresc, dar sunt sigur că acest vis mi se va îndeplini la Los Angeles- Vlad Stancu

El este conștient că în probele sale concurența este foarte mare: „Vor fi curse infernale la Paris. Vreau să fac o figură foarte bună, normal că am mai puțină presiune decât David, dar vom vedea”.

Vlad Stancu: „A fost un an foarte greu”

Vlad a dezvăluit anul trecut după Campionatele Europene în bazin scurt că nu traversa o perioadă prea bună din punct de vedere al psihicului.

Francisco Cerundolo, principalul favorit al Țiriac Open: „Circuitul masculin e pe mâini bune. Jannik Sinner va deveni numărul unu”
ȚIRIAC OPEN
Francisco Cerundolo, principalul favorit al Țiriac Open: „Circuitul masculin e pe mâini bune. Jannik Sinner va deveni numărul unu”

Cum este în acest moment? „Încă sunt în recuperare, este greu, am avut un an greu și anul acesta am avut o perioadă foarte grea, dar încerc să împing cât de mult se poate”, a spus Stancu.

Vlad va mai concura la Campionatele Naționale de la Otopeni la 400 de metri liber (vineri) și la 1500 m liber (duminică).

În proba de 400 m liber s-a înscris și David Popovici. „Eu mă duelez cu David în fiecare zi la antrenamente, nu o să fie ceva atipic, așa că vom vedea. Nu e niciun fel de presiune. Între noi mereu va fi o prietenie, dar și o rivalitate”, a concluzionat înotătorul legitimat la Steaua.

Denis Popescu e tot mai aproape de Jocurile Olimpice

Tot miercuri seară în bazinul de la Otopeni, Denis Popescu a reușit să fie sub baremul B de calificare olimpică la 100 m spate, proba pe care a și câștigt-o. El a parcurs cele două lungimi de bazin în 53,97 s, în timp ce standardul B este 54, 01. Baremul A în această probă este 53,74 s.

„Simt că munca mea a dat roade, sper să o ținem așa, nu vreau să îmi pierd concentrarea, încerc să mă bucur. Am mai multe probe, o să dau ce-i mai bun. O să mai am o cursă de 100 m spate la ștafetă și cine știe”, a spus Denis.

Apoi a continuat: „Se poate merge și cu barem B pentru că nu mai are nimeni barem A la această probă în România, dar nu vreau să risc, vreau să fac baremul A pentru asta tragem”.

Vlad Stancu: „Între mine și David mereu va fi o prietenie, dar și o rivalitate” + Denis Popescu e tot mai aproape de Jocurile Olimpice
Denis Popescu a câștigat proba de 100 m spate FOTO Raed Krishan

Denis a participat în luna februarie la Campionatele Mondiale de la Doha, dar nu a reușit să coboare sub standardele olimpice.

„Nu a fost o dezamăgire, din toate înveți câte ceva, a fost prima mea competiție de clasă mondială la seniori. Am avut niște emoții îngrozitoare, dar am învățat multe din aceea experiență s-a și văzut acum, dar alta este atmosfera aici acasă la noi. Am simțit că pot și am simțit că vreau", a subliniat înotătorul.

Denis Popescu spune că mai sunt lucruri de îmbunătățit și și-ar dori ca duminică în proba de ștafetă să realizeze și baremul A.

Citește și:

Țiriac Open, ploaie persistentă și doar trei meciuri încheiate + Programul zilei a cincea
ȚIRIAC OPEN
Țiriac Open, ploaie persistentă și doar trei meciuri încheiate + Programul zilei a cincea
Radu Albot, moldoveanul de pe locul 139 ATP: „Generația mai tânără joacă un tenis foarte agresiv”
ȚIRIAC OPEN
Radu Albot, moldoveanul de pe locul 139 ATP: „Generația mai tânără joacă un tenis foarte agresiv”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close