SPORTURI  »  ALTELE  »  RECORD

Vrea să doboare fostul record al lui David Popovici într-o competiție care scandalizează sportul mondial: „INTERZICEȚI acest lucru, vor muri oameni la 45 de ani!”

James Magnussen în bazin, foto: Imago
James Magnussen în bazin, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 14:17 / Actualizat marti, 19 martie 2024 14:27

Australianul James Magnussen, retras din înot, vrea să participe la „Jocurile Îmbunătățite”, un fel de competiție olimpică în care participanții pot lua legal substanțe dopante! Proiectul stârnește furie la nivel mondial, informează The Guardian.

Enhanced Games, cum este denumirea în limba engleză, ar urma să aibă loc în 2025, cu calificările pornind la drum chiar de anul acesta.

Este proiectul unor oameni de afaceri care încearcă să convingă cât mai mulți sportivi profesioniști să participe într-o întrecere în care nimic nu este interzis din punct de vedere al substanțelor dopante. Nu vor exista, bineînțeles, controale doping, iar sportivii vor primi sume imense pentru a încerca să doboare diverse recorduri.

Fostul All Star, sfaturi scandaloase: „Faci sex cu 3-4 jucători din NBA și-ți ies 60.000 de dolari pe lună. Ce alt job să ai între 20 și 35 de ani care să-ți aducă atâția bani?”
NBA
Fostul All Star, sfaturi scandaloase: „Faci sex cu 3-4 jucători din NBA și-ți ies 60.000 de dolari pe lună. Ce alt job să ai între 20 și 35 de ani care să-ți aducă atâția bani?”

James Magnussen, primul sportiv profesionist care vrea să doboare un record. La 100 de metri liber

Pentru fiecare record mondial actual doborât, fiecare participant într-o disciplină ar urma să primească 1 milion de dolari. James Magnussen, un înotător american, fost la Jocurile Olimpice, a anunțat că vrea să bată recordul la 100 de metri liber, probă unde David Popovici a deținut cea mai bună performanță, până în februarie.

Pe 11 februarie, chinezul Pan Zhanle (19 ani) a înotat primul în ștafeta de 4x100 m liber a țării sale la Campionatele Mondiale de la Doha, parcurgând cele două lungimi de bazin în 46,80 s. David Popovici oprise cronometrul la 46,86 în 2022 la Roma. Acesta ar fi timpul de bătut pentru James Magnussen.

„Storc toate sucurile și în 6 luni bat recordul”, ar fi spus Magnussen, care mai apoi s-a temperat. „Vreau doar să spun că voi avea o abordare științifică pentru a scoate cele mai bune rezultate”.

Vrea să doboare fostul record al lui David Popovici într-o competiție care scandalizează sportul mondial: „INTERZICEȚI acest lucru, vor muri oameni la 45 de ani!”
Pan Zhanle bucuros după reușita sa FOTO Guliver/GettyImages

Probleme etice: „Oamenii pot muri la 45 de ani, se nasc și copii cu malformații”

Sunt foarte multe voci critice la adresa proiectului din Australia. „Drogurile au fost interzise în sport, fiindcă un ciclist a murit pe bicicletă”, a explicat șeful sportului de la Antipozi, Kieren Perkins, care face referire la danezul Knud Jensen, de la Jocurile Olimpice 1960. A fost un moment important, când lumea sportului a conștientizat că trebuie să lupte împotriva drogurilor și s-a început programul antidoping.

„Nu dorim ca oamenii să ia medicamente care îmbunătățesc performanța din cauza impactului semnificativ pe care acestea le au asupra lor și asupra familiilor, în viitor”. Perkins a spus că persoanele care au folosit medicamente pentru îmbunătățirea performanței au avut copii cu „malformații grave datorate impactului acestor medicamente”.

Raelene Castle, altă voce de la conducerea sportului din Noua Zeelandă, i s-a alăturat lui Perkins și a comparat Enhanced Games cu „Squid Games” sau „Hunger Games”. „Există oameni care au folosit droguri binecunoscute și care nu mai sunt printre noi pentru că nu au trăit peste 45 de ani”, a spus ea.

Citește și:

Pace în Ucraina pe durata Jocurilor Olimpice? Putin a răspuns la cererea lui Macron: „Am dubii cu privire la intențiile lor”

Satul Olimpic de la Paris a fost inaugurat, iar președintele Macron a asigurat că va înota în Sena

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
doublem
doublem  •  21 Martie 2024, 03:26

Imaginați-vă că se permite dopajul și toți o fac. Vor ieși toți campioni? Nu, bineînțeles va fi tot un singur câștigător. Și ce vor face învinșii dacă tot e permis dopingul? Vor lua doze mai mari și/sau le vor administra mai des în speranța victoriei. Că pe mulți din sport nu-i poți suspecta de inteligență iar corpul uman are limite. Și vor exista morți la vârste mici pentru că ne-am întrebat cum ar fi dacă. Controlul antidoping mai are un scop pe lângă corectitudinea în competiție: ocrotirea sănătății sportivilor dar unora le tot vin idei.

parachioara5
parachioara5  •  19 Martie 2024, 14:42

...mie mi se pare un lucru foarte bun ...eu nu i cred pe astia cu malformatile cu muritul ...sa fie liber ...imbunatatit dar liber ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează