SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Alina Rotaru, locul 6 în finala Campionatelor Mondiale de Atletism

Articol de - Publicat duminica, 06 octombrie 2019 21:44

Campionatele Mondiale de Atletism // Alina Rotaru a reușit 6,71 metri în ultimul act de la săritura în lungime, încheind întrecerea pe locul al șaselea.

În ultima zi a Mondialelor de la Doha a concurat și ultima reprezentantă a României la această ediție. Sâmbătă seară, Alina Rotaru obținuse biletul pentru finală cu o săritură de 6,72 metri, izbutită în a treia și ultima încercare din grupa A – al cincilea rezultat per total. 

Azi, în bătălia pentru medalii, concurența a plusat, iar românca a fost aproape de o performanță foarte bună. Și-a reglat ritmul bătăii și al zborului în primele trei tentative: 6,59 m, apoi 6,66 și 6,67. După primele două era în poziția de bronz, însă erau destule adversare care amenințau.

Între ele, cea mai valoroasă săritoare în lungime a anului, germanca Malaika Mihambo, care a brăzdat nisipul din groapă la 7,30 metri din a treia săritură. Cel mai bun rezultat al sezonului! Și cel mai bun din 2016 încoace în această probă. După ce a călcat pragul la a patra încercare, Alina și-a îmbunătățit reperul cu un 6,71 metri care însă doar i-a consolidat poziția a 6-a, nu a urcat-o mai mult. 

Doar dacă și-ar fi reprodus cea mai bună ispravă din 2019, 6,91 metri, ar fi fost pe podium – aceasta a fost exact lungimea cu care nigerianca Ese Brume a cucerit bronzul. Argint pentru Marina Beh-Romanciuk (Ucr), 6,92 m, și aur pentru Malaika Mihambo, care a mai sărit de două ori peste 7 metri, 7,09 și 7,16 m.  

România a participat cu 10 sportivi la ediția de față a Mondialelor. Cele mai bune rezultate au fost locul 4 al lui Alin Alexandru Firfirică la aruncarea discului, locul 6 al Alinei Rotaru la lungime, locul 10 al lui Narcis Ștefan Mihăilă la 50 km marș și locul 11 pentru Andreea Panțuroiu la triplusalt. 

Ultima medalie tricoloră la CM a fost cucerită în urmă cu 10 ani, bronzul Nicoletei Grasu la disc de la Berlin 2009.

Vezi și: 

Îi era frică de aspirator » Noul rege al sprintului, americanul Christian Coleman, a adunat deja un istoric de glorie și controversă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close