SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATE MONDIALE

S-a decernat primul titlu mondial la Budapesta » „Am ratat bronzul la Tokyo, asta m-a motivat”

Álvaro Martin, noul campion mondial la 20km marș Foto Imago
Álvaro Martin, noul campion mondial la 20km marș Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2023 20:05 / Actualizat sambata, 19 august 2023 20:42

Spaniolul Álvaro Martín, 29 de ani, a cucerit întâia medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta. El s-a impus în proba de 20 km marș în 1h17:32, cel mai rapid timp al sezonului

Campionatele Mondiale găzduite de capitala Ungariei au debutat cu o finală, al cărei start a fost amânat însă cu două ore de o furtună puternică. Atunci când s-a putut alerga, atleții s-au aliniat la startul probei de 20 km marș.

Ceva mai mult de o oră mai târziu, primul campion era cunoscut. Álvaro Martín trecuse la conducerea cursei când mai erau de parcurs aproximativ 5 kilometri, poziție de frunte pe care a păstrat-o până la capăt. Cu timpul de 1h17:32, el a fixat un nou reper pentru sezonul 2023.

Cursa s-a disputat pe un traseu de 1 kilometru, repetat, care a avut sosirea într-un loc pitoresc, Piața Eroilor.

Álvaro Martín, victorie impresionantă

În urma lui Martín, pe podium s-au clasat suedezul Perseus Karlstrom, de trei ori medaliat mondial cu bronz, în 1h17:39 și brazilianul Caio Bonfim, în 1h17:47, acesta repetând bronzul cucerit la Londra 2017.

A fost o cursă uimitoare, nu mă așteptam să alerg atât de repede. Pare un vis. Următorul țel este aurul la Jocurile Olimpice.

 – Álvaro Martín

Pentru iberic, timpul reușit la Budapesta a fost cu aproape două minute mai rapid decât vârful său anterior. Álvaro Martín se clasase al patrulea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și pe 7 la Mondialele de anul trecut, de la Eugene.

„Am ratat bronzul olimpic, asta m-a motivat să muncesc din greu”, a declarat el după cursă, citat de Reuters. „La Tokyo am simțit că sunt în poziția de a cuceri o medalie. Din nefericire, nu s-a întâmplat, dar acest aur mondial este un pas înainte spre viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice”, a adăugat el.

Cu ochii în lacrimi, a ținut să amintească, plin de sportivitate, că nu este primul învingător spaniol al probei. 

„Întâi a fost Miguel Ángel López, coleg de antrenament, în 2015. Am fost acolo, la Beijing, și mi s-a părut ceva incredibil să-l văd câștigând în acea epocă rea, dominată de dopajul rușilor”, a spus Martín pentru Marca.

În programul Campionatelor Mondiale mai este o probă de marș, pe distanța de 35 de kilometri, programată joi, 24 august, însă distanța de 20km este cea pe care se va alerga la JO de la Paris 2024.

Citește și: 

Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei
România participă cu 16 atleți la Campionatele Mondiale de la Budapesta
CAMPIONATELE MONDIALE
România participă cu 16 atleți la Campionatele Mondiale de la Budapesta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează