SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Atleta Daniela Stanciu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Foto: Federația Română de Atletism
Foto: Federația Română de Atletism

Articol de - Publicat joi, 01 august 2019 14:23

Daniela Stanciu a realizat baremul olimpic la Naționalele de la Pitești și este a patra atletă calificată la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Protagonista zilei a doua a Campionatelor Naționale de atletism de la Pitești a fost săritoarea în înălțime Daniela Stanciu (31 de ani). Atleta legitimată la Steaua a realizat baremul olimpic și a câștigat titlul național cu o săritură de 1,96 metri.

Pregătită de Oana Pantelimon, medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, Stanciu speră să-i calce pe urme.

„Sunt foarte fericită că am reușit să sar 1,96 metri și să realizez baremul pentru Tokyo. Îmi place mult să concurez la Pitești, mi se pare un stadion foarte bun pentru atletism.

Am avut o zi bună și am obținut un rezultat pe măsură. În continuare țintesc performanțe foarte bune, dar depind de mulți factori într-un concurs. O iau pas cu pas și mă pregătesc pentru următoarele competiții”, a declarat Daniela Stanciu pentru siteul oficial al federației.

Titlul obținut miercuri, la Pitești, este al șaselea obținut de Stanciu în carieră după cele din 2011, 2013, 2014, 2015 și 2018.

fra1

Matriarhat în atletism

Până acum, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-au calificat patru atlete: săritoarele în lungime Alina Rotaru și Florentina Iușco, Claudia Bobocea, la 1500 m şi Daniela Stanciu, la săritura în înălţime.

Băieții se lasă așteptați. În prima zi a Campionatelor Naționale, Alin Firfirică a câștigat proba de aruncare a discului cu o performanță de 65,93 metri. Sportivului de la Steaua, antrenat de Daniela Costian, i-au lipsit doar 7 centimetri pentru a realiza baremul olimpic.

Bianca Ghelber a câștigat titlul în proba de aruncare a ciocanului, cu o performanță de 70,80 metri. Și sportiva pregătită de Mihaela Melinte a fost la 20 de centimetri de realizarea baremului pentru Mondialele de la Doha, din luna septembrie și la 1,70 metri de baremul olimpic.

Finală la nivel înalt

Calificate pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, săritoarele în lungime Florentina Iușco și Alina Rotaru au fost adversare la Naționalele de la Pitești.

Toată lumea aștepta duelul dintre cele două atlete. Iușco, legitimată la Cetate Deva a reușit o încercare excelentă, un 6,92 metri care reprezintă un personal best pentru eleva antrenorului Nicolae Alexe. De partea cealaltă, Alina Rotaru, sportiva de la CSM București, a reușit un 6,75 metri, cu care s-a clasat pe locul 2. Florentina Iușco a câștigat, astfel, primul ei titlu național în aer liber, detronând-o pe rivala ei, Alina Rotaru.

 Citește și:

EXCLUSIV Ronald Gavril, despre accidentarea dinaintea meciului cu Vaughn Alexander: „Oamenii trebuie să știe” + Discuții cu Mircea Badea și Floyd Mayweather

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează