SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATE MONDIALE

Bianca Ghelber, locul 7 în finala mondială de aruncare a ciocanului » A reușit 73,70 metri din a cincea tentativă

Bianca Ghelber în finala de la Budapesta Foto Guliver/GettyImages
Bianca Ghelber în finala de la Budapesta Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 22:59 / Actualizat joi, 24 august 2023 23:08

Bianca Ghelber s-a clasat pe locul 7 în finala de aruncare a ciocanului la Campionatele Mondiale de la Budapesta, cu un rezultat de 73,70 metri. La CM de anul trecut ea încheia pe 6, dar cu 72,26 m

Românca a început cu emoții finala, depășind primele două aruncări. Mai avea doar o oportunitate pentru a continua în ultimul act și s-a concentrat foarte bine sub presiune.

O încercare de 73,58 metri a propulsat-o la momentul respectiv până pe locul 6, dar, mai important, și-a obținut astfel șansa de a mai efectua alte trei aruncări.

Bianca Ghelber, mai bine din a cincea tentativă

Între timp, bătălia la vârf se dădea între Camryn Rogers din Canada, cu un impunător 77,22 metri din prima tentativă, și americancele Janee' Kassanavoid, 76,36 m din a treia, și DeAnna Price, 75,41 m din a cincea.

Bianca a prins și a patra încercare, 72,35 m, dar între timp alunecase în poziția a 7-a. La următoarea aruncare a pus ceva în plus. A simțit că va fi un zbor bun al bilei de fier, pe care a însoțit-o cu un strigăt, parcă pentru a o face să ajungă cât mai departe. 

Și așa a fost, 73,70 m, insuficient însă pentru a bate reperul cel mai bun al italiencei Sara Fantini, 73,85 m, rezultatul de vârf al acesteia din sezonul 2023.

La ultima șansă de a lansa ciocanul, Ghelber a reușit 72,46 m. Au fost patru aruncări consecutive valabile, într-un interval de 1,35 metri și o poziționare finală pe locul al șaptelea.

Un loc mai jos, dar aruncare superioară

Anul trecut, la Mondialele găzduite de Eugene, românca încheia finala pe locul 6, cu cel mai valoros rezultat măsurat la 72,26 m. În 2023 a aruncat mai bine, dar concurența a fost mai aprigă.

74,18 metrieste cel mai bun rezultat al carierei pentru Bianca Ghelber, reușit în 2021

Tot în 2022, Bianca Ghelber reușea cea mai strălucitoare performanță a carierei la senioare: titlul european cucerit în întrecerea de la Munchen, cu 72,72 m. 

Vreau să câștig o medalie la Campionatele Mondiale de anul viitor, de la Budapesta", spunea ea atunci. N-a fost să fie, însă, la 33 de ani, atleta antrenată de Mihaela Melinte și Mirela Țermure privește de acum spre Jocurile olimpice de la Paris 2024.

În proba de aruncare a ciocanului de la Mondialele din Budapesta, a rămas neschimbată ordinea stabilită după primele cinci încercări: aur pentru Camryn Rogers, 77,22 m, argint Janee' Kassanavoid, 76,36 m, și bronz DeAnna Price, 75,41 m.

România a obținut o medalie la ediția actuală a CM, bronzul de la săritura în lungime reușit de Alina Rotaru-Kottmann, cu 6,88 m, prima distincție mondială tricoloră după o pauză de 14 ani.

Citește și: 

Cerere în căsătorie la finiș + alte 3 momente memorabile la Mondialele de la Budapesta
CAMPIONATE MONDIALE
Cerere în căsătorie la finiș + alte 3 momente memorabile la Mondialele de la Budapesta
Cătălin Chirilă luptă pentru medalie la Campionatele Mondiale de la Duisburg și în proba canoe simplu 500 de metri
KAIAC-CANOE
Cătălin Chirilă luptă pentru medalie la Campionatele Mondiale de la Duisburg și în proba canoe simplu 500 de metri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează