SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

VIDEO+FOTO Scene incredibile la Mondialele de atletism: au pierdut două medalii de aur în câteva minute după două căzături în fața liniei de sosire

Sifan Hassan, prăbușindu-se în fața liniei de sosire. Foto: Imago +10   FOTO
Sifan Hassan, prăbușindu-se în fața liniei de sosire. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 14:33 / Actualizat duminica, 20 august 2023 14:44

Zi neagră pentru Olanda la Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta. Sifan Hassan, 30 de ani, la 10.000m, și apoi Femke Bol, 23 de ani, la 4x400m mixt, s-au împiedicat pe ultimii metri și au scăpat printre degete medaliile de aur.

La 10.000m, lupta a fost strânsă până pe ultimii metri. Când s-a intrat în ultimul tur, olandeza Sifan Hassan a atacat trioul etiopian, Gudef Tsegay, Letesenbet Gidey și Ejgayehu Taye, și a preluat controlul cursei. Pe ultimii metri, Tsegay a pus presiune, iar olandeza s-a împiedicat când a încercat să stoarcă și ultimele resurse pentru sprint.

A căzut pe jos și a ratat complet podiumul, unul care a fost 100% din Etiopia. Hassan a încheiat în cele din urmă cursa pe locul 11.

Podiumul de la 10.000m:

  1. Gudaf Tsegay (Etiopia) - 31:27.18
  2. Letesenbet Gidey (Etiopia) - 31:28.16
  3. Ejgayehu Taye (Etiopia) - 31:28.31

Îmi păstrez zâmbetul, deși e foarte greu. Sunt foarte dezamăgită, dar ăsta e sportul. Se întâmplă și astfel de lucruri. Am avut un moment prost. Am simțit că sunt puternică și am încercat să iuțesc ritmul pe ultimul tur. Nu cred că m-am accidentat. Mâna mea e ok, dar trebuie să fac un control la genunchi. Sper să fie totul bine.
Sifan Hassan, campioană olimpică la 5.000m și 10.000m la JO 2020

Femke Bol. Foto: Imago
Femke Bol. Foto: Imago
Femke Bol. Foto: Imago
Femke Bol. Foto: Imago
Femke Bol. Foto: Imago
+6 FOTO

Olanda, două medalii pierdute după căzături pe ultimii metri

Imediat a urmat și ultima probă a primei zile de la Budapesta, 4x400m mixt. SUA și Olanda se luptă pentru aur. Matthew Boling și Isaya Klein Ikkink sunt umăr la umăr la finalul schimbului 3. 

Femke Bol preia ștafeta pentru olandezi pentru ultimii 400m. Și ia un mic avans față de Alexis Holmes. Americanca recuperează, însă pare că trebuie să se mulțumească doar cu argintul. Bol se prăbușește însă înainte de linia de sosire. E depășită și de echipa din Marea Britanie, dar se ridică la timp pentru bronz.

Nu, nici măcar bronz, pentru că a scăpat batonul și nu l-a mai recuperat înainte de a trece linia de finiș! Dacă ar fi rămas pe picioare, Olanda ar fi doborât recordul mondial!

Podiumul de la 4x400m mixt:

  1. SUA - 3:08.80
  2. Marea Britanie - 3:11.06
  3. Cehia - 3:11.98

Ca să fiu sinceră, habar n-am ce s-a întâmplat. Îmi pare foarte rău pentru echipă. Trebuia să termin cursa. Picioarele au fost foarte obosite. S-a întâmplat și e al naibii de rău.
Femke Bol, medaliată cu bronz la 400m garduri la JO 2020

Citește mai multe știri din atletism:

S-a decernat primul titlu mondial la Budapesta » „Am ratat bronzul la Tokyo, asta m-a motivat”
CAMPIONATE MONDIALE
S-a decernat primul titlu mondial la Budapesta » „Am ratat bronzul la Tokyo, asta m-a motivat”
Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann, în finala mondială de la lungime » Românca a realizat anul acesta cel mai bun rezultat al carierei

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  21 August 2023, 11:07

La stafeta au ratat aurul (asta cu recordul mondial e exagerata, da, era record, dar e proba noua, se va bate frecvent o perioada), insa Hassan nu ar fi castigat cursa. De asta a si cazut, a incercat sa-si sicaneze adversara care urma sa o intreaca. Lua argintul, e adevarat, dar nu cred ca o interesa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează