SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOPAJ

Campionul mondial din proba de 100 m e suspendat temporar, după încălcarea regulamentelor antidoping

Christian Coleman la CM de la Doha în 2010 FOTO Guliver/GettyImages
Christian Coleman la CM de la Doha în 2010 FOTO Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 14:40 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 14:43

 Christian Coleman a fost pedepsit de Unitatea Atletică de Integritate pentru că a ratat încă un test doping într-o perioadă de 12 luni

Americanul nu poate participa la niciun concurs până când se va da o decizie finală în cazul său. Sprinterul în vârstă de 24 ani a detaliat pe Twitter că agenții nu l-au găsit acasă pe 9 decembrie 2019 pentru că era la cumpărături la un mall din apropierea casei.

El a mai fost în această situație chiar înainte de CM 2019, unde a câștigat aurul la 100 m, pentru că sărise peste controalele inopinate din 6 iunie 2018, 16 ianuarie 2019 şi 26 aprilie 2019. Coleman a invocat faptul că primul control ratat ar fi trebuit antedatat pentru 1 aprilie 2018, prima zi a trimestrului, ceea ce ar plasa cele trei controale ratate pe o durată mai mare de 12 luni, iar Agenţia americană antidoping l-a exonerat de violarea codului antidoping.

Riscă o pedeapsă de doi ani 

În prezent, după o nouă încălcare a regulii de localizare pe 9 decembrie 2019, asociată cu cele din ianuarie şi aprilie 2019, Coleman se află din nou într-o situaţie dificilă. „Nu am folosit și nici nu voi folosi substanțe care să-mi îmbunătățească performanțele sportive. Sunt dispus să fiu testat în fiecare zi din restul carierei mele pentru a-mi demonstra nevinovăția", a spus el.

Conform regulilor Agenţiei Mondiale Antidoping, trei teste doping inopinate ratate într-un interval de 12 luni sunt considerate ca o infracţiune şi atrage o suspendare de până la doi ani, ceea ce ar însemna că americanul ar rata Jocurile Olimpice de la Tokyo.

9,76 este timpulcu care Christian Coleman s-a impus în cursa mondială de la Doha din 2019

Citește mai multe știri din sport:

Protocol mai blând pentru a-i atrage pe jucătorii de top la al doilea turneu de Mare Șlem al anului

EXCLUSIV Culisele pumnului care a șocat handbalul masculin românesc » Căpitanul lui Dinamo plătește în continuare daune: „Nu ne-am împăcat, cresc și al treilea copil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează