ATLETISM  ·  DOPAJ

Campionul mondial din proba de 100 m e suspendat temporar, după încălcarea regulamentelor antidoping

Christian Coleman la CM de la Doha în 2010 FOTO Guliver/GettyImages
Christian Coleman la CM de la Doha în 2010 FOTO Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 14:40 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 14:43

 Christian Coleman a fost pedepsit de Unitatea Atletică de Integritate pentru că a ratat încă un test doping într-o perioadă de 12 luni

Americanul nu poate participa la niciun concurs până când se va da o decizie finală în cazul său. Sprinterul în vârstă de 24 ani a detaliat pe Twitter că agenții nu l-au găsit acasă pe 9 decembrie 2019 pentru că era la cumpărături la un mall din apropierea casei.

El a mai fost în această situație chiar înainte de CM 2019, unde a câștigat aurul la 100 m, pentru că sărise peste controalele inopinate din 6 iunie 2018, 16 ianuarie 2019 şi 26 aprilie 2019. Coleman a invocat faptul că primul control ratat ar fi trebuit antedatat pentru 1 aprilie 2018, prima zi a trimestrului, ceea ce ar plasa cele trei controale ratate pe o durată mai mare de 12 luni, iar Agenţia americană antidoping l-a exonerat de violarea codului antidoping.

Riscă o pedeapsă de doi ani 

În prezent, după o nouă încălcare a regulii de localizare pe 9 decembrie 2019, asociată cu cele din ianuarie şi aprilie 2019, Coleman se află din nou într-o situaţie dificilă. „Nu am folosit și nici nu voi folosi substanțe care să-mi îmbunătățească performanțele sportive. Sunt dispus să fiu testat în fiecare zi din restul carierei mele pentru a-mi demonstra nevinovăția", a spus el.

Conform regulilor Agenţiei Mondiale Antidoping, trei teste doping inopinate ratate într-un interval de 12 luni sunt considerate ca o infracţiune şi atrage o suspendare de până la doi ani, ceea ce ar însemna că americanul ar rata Jocurile Olimpice de la Tokyo.

9,76 este timpulcu care Christian Coleman s-a impus în cursa mondială de la Doha din 2019

Citește mai multe știri din sport:Elena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
Program TV complet

Liga 1