SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Protocol mai blând pentru a-i atrage pe jucătorii de top la al doilea turneu de Mare Șlem al anului

Bianca Andreescu este campioana de anul trecut de la New York FOTO Guliver/GettyImages
Bianca Andreescu este campioana de anul trecut de la New York FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 13:47 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 16:20

Cerințele pentru jucătorii care vor participa la US Open au suferit unele modificări. Printre noile prevederi a fost introdusă și posibilitatea închirierii unei case, eliminând astfel obligativitatea cazării la un hotel.

Guvernatorul statului New York, Andrew Coumo, a anunțat marți seară că US Open-ul se va desfășura între 31 august și 14 septembrie fără spectatori în tribune. Turneul nu va avea calificări, tabloul de dublu mixt nu va exista, iar cel de la dublu va fi redus la 32 de poziții. Organizatorii competiției vor oferi fiecărui circuit o compensație de 3,3 milioane de dolari pentru a-i putea împărți jucătorilor afectați de aceste măsuri. 

De asemenea, înainte de competiția de Mare Șlem, între 22 și 28 august, la Flushing Meadows vor avea loc și turneele de categorie Premier 5, respectiv Masters 1000, care ar fi trebuit să se desfășoare la Cincinnati. După acest anunț, mai mulți jurnaliști au publicat și câteva pagini din protocolul care trebuie urmat de jucători. 

Deși multe dintre prevederi erau deja cunoscute, există și unele noutăți. Una dintre ele este că fiecare jucător care alege să se cazeze la unul dintre hotelurile desemnate are dreptul la două camere, care să fie ocupate de maximum două persoane. 

Costul primei camere va fi suportat de USTA, iar pentru a doua plătește jucătorul. De aici și întrebarea „Ce s-a întâmplat cu ideea ca un jucător să fie însoțit de doar un membru al staff-ului său?", aceea care i-a făcut pe mulți să aibă dubii legate de participarea la US Open. 

Tratament special pentru capii de serie

Printre ei, și Simona Halep, care, prin reprezentantul său media în străinătate, a adus unele precizări privind situația participării la competițiile de la New York. „Încă nu poate fi scoasă din calcule din moment ce înscrierile la turneu nici n-au început. Dar în cazul în care condițiile rămân cele stabilite pe hârtie, așa cum a spus Simo, e foarte puțin probabil să joace". 

Pentru a preîntâmpina retragerea anumitor jucători, organizatorii au introdus în protocol și posibilitatea ca fiecare jucător să-și închirieze o casă în afara Manhattan-ului, exact cum se întâmplă la Wimbledon, și care ar ajunge să coste în jur de 40.000 de dolari pentru perioada turneelor, sumă suportată integral de participanți. 

În plus, cei 32 de capi de serie vor beneficia de apartamentele VIP din cadrul complexului, destinate în trecut starurilor care veneau la turneu. Jucătorii vor călători pe cont propriu spre New York și vor fi testați imediat cum ajung la hotel sau la casa pe care o vor închiria. În caz de anulare a turneului când participanți sunt deja la New York, ei vor fi despăgubiți. Transportul între complex și cazare se va face cu autobuze cu o capacitate de 55 de persoane, dar care vor fi ocupate în proporție de 25-30 la sută.

60 de milioanede dolari este bugetul pentru competițiile de la New York, în această sumă fiind incluse premiile, costurile de cazare, dar și compensațiile pentru cele două circuite

Teste și măști 

Testele pentru depistarea COVID-19 vor fi făcute înainte de plecare din țara de origine, la sosirea în SUA, dar și pe durata turneului cu o frecvență de 1-2 pe săptămână. Jucătorii vor fi termoscanați în fiecare zi și vor completa diverse formulare. Dacă un jucător va fi depistat pozitiv, el va fi izolat și va urma protocolul medical în astfel de cazuri. Când nu joacă sau nu se antrenează, participanții vor fi obligați să poarte măști în interiorul complexului. Aceste prevederi pot suferi modificări în funcție de situația medicală din New York.

Reacții diferite 

Puțini jucători și-au exprimat părerea, după anunțul că US Open se va ține la datele stabilite. „Bravo, USTA, pentru că ați făcut acest lucru posibil! Jucătorii și fanii sunt încântați. A venit momentul să ne întoarcem pe teren", a scris pe Twitter americanul John Isner. Canadianca Gabriela Dabrowski, campioană la dublu mixt la Australian Open în 2018 și la Roland Garros în 2017, a fost de altă părere. „Pentru mine, un turneu de Mare Șlem nu este unul complet fără calificări, dublu sau dublu mixt. Am un gust amar pentru că mulți jucători și-au exprimat dezaprobarea și totuși el va fi organizat", a scris ea într-un punct de vedere mai lung.

Citește mai multe știri din tenis:

VIDEO Petrecere nebună cu Djokovic, Thiem, Zverev și Dimitrov în prim-plan! Filmați dezbrăcați într-un club din Belgrad

Transfer la CSA Steaua: Irina Begu s-a întors la gruparea din Ghencea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează