SPORTURI  »  ATLETISM  »  ÎNTREBĂRI

Controversă în atletismul mondial! Aurul lui Gabi Szabo este pus în discuţie după 16 ani: "Nu am fost învinsă de oameni mai buni, ci de unii cu care nu mă puteam bate"

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2016 11:25

Presa din Marea Britanie a dezvoltat un subiect în ultimele zile după o scrisoare a unor foste atlete chineze care au recunoscut că s-au dopat regulat în anii '90.

Una dintre cele care au fost private de medalii de aur din acest motiv este irlandeza Sonia O'Sullivan. Acum, presa din Irlanda merge mai departe şi pune întrebări şi despre succesul entuziasmant al lui Gabi Szabo de la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 la proba de 5.000 de metri, singura medalie de aur la Olimpiadă pentru româncă.

O'Sullivan evită să fie directă, dar declaraţiile ei dau motive de interpretare: "Nu poţi să spui nimic atît timp cît nu este nimic dovedit.

Acum, în legătură cu atletele chineze, nu pot să spun că am fost surprinsă. Stai şi te gîndeşti cum au reacţionat oamenii atunci, erau şocaţi de performanţe. Doar ştiind că unii au trişat şi tu ai fost corectă te simţi mai bine. Am făcut totul şi nu am fost învinsă de atlete mai bune, ci de unele cu care nu te puteai bate"

Irlandezii au adus aminte şi despre momentul arestării lui Daniel Vlad din 2003. Atunci, prietenul familiei Szabo a fost reţinut în Franţa şi printre produsele care s-au găsit în portbagajul maşinii a fost şi Actovegin, un medicament care nu găsea pe lista celor interzise la acea vreme.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
merace
merace  •  08 Februarie 2016, 08:12

Care controversa?! Irlanda a castigat la Sydney o singura medalie olimpica (in toate sporturile), acel argint obtinut la 5000m de Sonia O'Sullivan, dupa aurul lui Gabi Szabo! Presa din Irlanda are si ea motive sa atraga atentia ca au si ei o medalie acolo! :D

sibelius
sibelius  •  07 Februarie 2016, 20:15
Postat de zizu pe 07 Februarie 2016, 17:41

peste ani si ani....vom afla ca si fcsb a trisat cu prafurile lui neubert,........si la ce ne va ajuta?

Peste cativa ani vei afla ca Messi&comp au fost doar niste recipiente pentru diferite substante. Dar si atunci o sa o vei tine langa ca fcsb.

alenb
alenb  •  07 Februarie 2016, 20:13
Postat de zizu pe 07 Februarie 2016, 17:41

peste ani si ani....vom afla ca si fcsb a trisat cu prafurile lui neubert,........si la ce ne va ajuta?

se indoieste cineva? doar ca substantele folosite nu sunt (deocamdata) pe lista celor interzise.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează