SPORTURI  »  ATLETISM  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Viața sportivilor fără sport » Cum se descurcă atleta Cristina Bujin: „Sper să fac baremul anul viitor!”

Cristina Bujin în timpul unei ședințe de pregătire pe stadion
Cristina Bujin în timpul unei ședințe de pregătire pe stadion

Articol de - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 13:06 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 13:32

Prezentă la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice în proba de triplusalt, Cristina Bujin a început anul cu un obiectiv clar, calificarea la Tokyo.

  • Fotbalul, tenisul, handbalul, ciclismul și-au reluat pe rând întrecerile la nivel internațional, în timp ce sporturile de nișă, cum sunt scrima, tirul sau gimnastica etc încă au întrecerile suspendate de pandemie. Dacă pentru primele s-au găsit soluții, costisitoare, însă utile, peste cele din urmă încă plutește incertitudinea.

Situația sanitară mondială, cauzată de noul coronavirus, i-a dat însă peste cap atletei constănțene întreg programul de pregătire. „La începutul pandemiei, am alergat în jurul blocului ca să mă mențin cât de cât. Apoi pe plajă și am revenit pe stadion abia după câteva luni. M-am antrenat cum am putut și am avut doar două concursuri, Naționalele și Internaționalele României.

 La cele de peste hotare, nu avea rost să merg dacă nu mă pregătisem corespunzător. Pentru că s-au amânat Jocurile Olimpice, voi încerca să fac baremul anul viitor, dar nu știu ce se va întâmpla cu sezonul de iarnă, dacă se vor desfășura concursurile în sală. La cum este situația acum, nu cred că vor fi multe șanse să concurez. Plus că nu cred că se va mai face pregătirea centralizată din iarnă”, a spus atleta în vârstă de 32 de ani.

Cristina Bujin: „Vine o perioadă urâtă. Risc să pierd copiii”

În paralel și-a început și activitatea de antrenor, ocupându-se de copii. „În cazul lor a fost și mai dificil, am făcut pauză și am început abia la sfârșitul lui septembrie. Iar acum vine o perioadă urâtă, nu avem nici sală în care să-i ducem. Vine vremea rea și părinții nu-i vor mai lăsa. Risc să-i pierd", a adăugat Bujin.

Efectele pandemiei s-au făcut simțite și pe plan financiar. „Eu nu am fost foarte afectată, dar veniturile au mai scăzut, ca la orice sportiv. Este bine că am avut totuși salariul de profesor”, a explicat Cristina.

14,42 metrieste cel mai bun rezultat atins în carieră de Cristina Bujin în proba ei, triplusaltul

2 medalii,ambele de bronz, una mondială, alta europeană, la juniori are atleta din Constanța

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din sporturi:

„M-am uitat imediat după zboruri” » Mihaela Buzărnescu povestește cum a fost revenirea după aproape un an fără meciuri, ce i-a mers bine și ce a dezamăgit-o

Volei. Victorie importantă pentru CSM Târgoviște în Ucraina. Știința Bacău eliminată!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează