SPORTURI  »  ATLETISM  »  MARATON

Două mari maratoane au fost anulate » Constantina Diță: „Pentru o astfel de cursă te antrenezi trei sau patru luni"

Startul maratonului de la Berlin în 2019 văzut de sus FOTO Guliver/GettyImages
Startul maratonului de la Berlin în 2019 văzut de sus FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 25 iunie 2020 15:30 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 16:57

Pandemia de COVID-19 a zdruncinat industria sportului, competiții importante continuând să fie anulate, cel mai recent maratoanele de la New York și Berlin

Lumea sportului primește lovitură după lovitură din cauza situației generate de COVID-19, mai ales că unele evenimente sportive au fost considerate focare de răspândire a virusului SARS-COv-2. Astfel tot mai mulți organizatori de competiții importante își anulează întrecerile. 

Ultimele care s-au adăugat pe listă sunt două dintre cele mai importante maratoane ale lumii: cel de la New York, care urma să se desfășoare pe 1 noiembrie, și cel de la Berlin, de pe 27 septembrie. 

Decizia americanilor a fost lăudată de primarul din New York, oraș teribil afectat de noul coronavirus. „Maratonul este un eveniment reprezentativ și iubit în orașul nostru, dar vreau să aplaud decizia aceasta care pune pe primul loc siguranța și sănătatea participanților", a spus Bill de Blasio. 

53.520 de participanțiau încheiat cursa din 2019 la maratonul de la New York

Germanii au lucrat la tot felul de protocoale, însă când oficialitățile locale au anunțat că sunt interzise evenimentele cu mai mult de 5.000 de participanți până la finalul lunii octombrie s-au declarat învinși și au anunțat anularea maratonului la care anul trecut au alergat 46.983 de oameni. 

Cele două curse fac parte din „World Marathon Majors", alături de Tokyo, Boston, Londra și Chicago. Ultimele două încă sunt în calendar, iar organizatorii speră să se desfășoare pe 4, respectiv 11 octombrie.

Starea curselor din seria World Marathon Majors"

MaratonEdiția 2020
Tokyos-a desfășurat pe 1 martie
Boston anulat 
Londra reprogramat pentru 4 octombrie 
Berlin anulat 
Chicago11 octombrie 
New York anulat 

Pentru toată lumea este greu" 

Două mari maratoane au fost anulate » Constantina Diță: „Pentru o astfel de cursă te antrenezi trei sau patru luni

Constantina Diță, campioană olimpică în 2008 și câștigătoare a maratonului de la Chicago în 2004, spune că e o situație dificilă în lumea alergătorilor. „Este greu, dar s-au anulat în acest an Jocurile Olimpice. Afectează fiecare participant în parte, mai ales că pentru un maraton te antrenezi trei sau patru luni", a evidențiat românca în vârstă de 50 de ani. 

Apoi a adăugat: „Nu cred că Chicago sau Londra vor avea loc în toamnă. S-a vorbit de un maximum de 5.000 de persoane, iar la o competiție de nivelul celor șase mari maratoane, cu mii de oameni la start, dintre care să alegi acest număr?, mai bine anulezi. E clar că sunt pierderi mari financiare, dar asta este, nu au ce să facă".

Reprogramate pentru 2021 

Campionatele Mondiale pe echipe la tenis de masă, care urmau să se desfășoare în acest an la Busan, în Coreea de Sud, se vor desfășura în primele luni ale lui 2021, a informat federația internațională. Întrecerea trebuia să aibă loc în martie, dar din cauza pandemiei de COVID-19 a fost mutată în iunie, apoi în septembrie, iar acum s-a stabilit să fie reprogramată pentru 2021. 

Datele exacte vor fi stabilite în luna iulie. Această decizie influențează, de asemenea, și desfășurarea Campionatelor Mondiale individuale din 2021, care urmau a avea loc între 17 și 26 iunie 2021 în SUA.

Competiții majore anulate sau amânate

EvenimentSportStare
Jocurile Olimpice  reprogramate pentru 2021
Euro 2020 fotbal reprogramat pentru 2021
Wimbledontenis anulat pentru 2020
Indian Wells tenis anulat pentru 2020
Roland Garros tenis amânat pentru luna septembrie
Monaco Gran Prix plus alte 6 curse Formula 1anulate pentru 2020
Campionatele Mondiale Indooratletism reprogramate pentru 2021
Campionatele Europene natație reprogramate pentru 2021

Citește mai multe știri din sport: 

https://www.gsp.ro/sporturi/altele/everesting-de-romania-doi-frati-au-strabatut-in-urcare-timp-de-23-de-ore-distanta-egala-cu-inaltimea-de-8848-de-metri-602693.html

Irina Begu nu a vrut să riște și a renunțat la deplasarea în Serbia: „Era prea mult să stau acolo trei săptămâni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează