SPORTURI  »  ATLETISM  »  ALEGERI

Duelul legendelor » Sebastian Coe a cîştigat alegerile pentru preşedinţia IAAF

Articol de - Publicat joi, 20 august 2015 00:00

Fostul rege al semifondului, Sebastian Coe, a cîştigat alegerile pentru preşedinţia IAAF, devansîndu-l pe Serghei Bubka.

Federația Internațională de Atletism are un nou președinte în persoana britanicului Sebastian Coe, care a cîștigat alegerile desfășurate ieri la Congresul de la Beijing.

Coe, 58 de ani, campion olimpic la Moscova (1980) și Los Angeles (1984), a primit 115 din cele 207 voturi exprimate şi l-a devansat pe contracandidatul său, ucraineanul Serghei Bubka (92 voturi).

Pentru a cîştiga lupta cu sextuplul campion olimpic la prăjină și ale lui 35 de recorduri mondiale, Coe a acoperit, din decembrie şi pînă la oficializarea candidaturii sale, nu mai puţin de 700.000 de kilometri în întreaga lume.

A căutat voturi în favoarea sa inclusiv în România, în luna iulie asistînd, la Piteşti, la Campionatele Balcanice. Deputat conservator între 1992 și 1997, în circumscripția Falmouth, apoi șef al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, britanicul a fost mai bun decît ucraineanul în jocurile de culise. Bubka, 51 ani, a fost reales în schimb vicepreședinte al IAAF.

Mandatul lui Sebastian Coe în fruntea IAAF va începe pe 31 august, cînd îi va succede senegalezului Lamine Diack, 82 de ani, ce a condus forul internațional timp de 15 ani și 9 luni.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  20 August 2015, 10:34

Doi fosti mari atleti, fiecare dintre ei. Personal l-am apreciat mai mult pe ucrainean, din doua considerente; la proba sportiva practicata de el iti trebuie o tehnica deosebita ( te desprinzi de sol, apoi trebuie sa poti ateriza in siguranta, nu-i asa ? ) pe cand alergarea nu presupune decat, doar, o foarte buna pregatire fizica si-un antrenor care sa stie cand sa-ti sugereze ,, asaltul '' final; iar cea de-a doua este motivata de ,, geografia'' Europei, Ucraina-i la o azvarlitura de bat de noi ( granita in zona Maramuresului, si ceva judete moldovenesti intre noi, in zona de nord-est, pana acolo unde incepe Transnistria). Deh, mai aproape-i camasa decat haina, nu-i asa ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează