SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOLIU ÎN SPORT

FOTO Adio, Mare Doamnă! Iolanda Balaș-Soter a fost condusă pe ultimul său drum

Cortegiul funerar a fost condus de militari +4   FOTO
Cortegiul funerar a fost condus de militari

Articol de - Publicat marti, 15 martie 2016 00:00

Iolanda Balaș-Soter a fost înmormântată ieri cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea. Peste 200 de colegi şi prieteni i-au adus un ultim omagiu.

Decorată post-mortem cu Ordinul Steaua României în grad de Mare Ofiţer de către preşedintele României, Iolanda Balaş a fost ieri înmormântată cu onoruri militare.

Slujba religioasă a fost oficiată de un preot catolic în faţa capelei Cimitirului Ghencea Militar, loc unde colegii fostei mari atlete au rostit câteva cuvinte despre cea care a fost "un model strălucit pentru generaţii de sportivi şi nu numai".

Printre aceştia s-au aflat George Boroi, comandantul CSA Steaua București, Ion Sandu, președintele FR Atletism, și general în rezervă Marin Dragnea, fost președinte al Consiliului Național pentru Educație Fizică și Sport şi al COSR.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al Iolandei Balaș, înconjurat de coroane de flori, a fost așezat pe un afet de tun, potrivit ceremonialului militar, fiind coborât în criptă în acordurile imnului național, timp în care ostașii regimentului de gardă au tras trei salve de armă.

Din alaiul funerar nu au lipsit Gabriela Szabo, Violeta Beclea, Constantina Diță, Monica Iagăr, Viorel Păunescu, Alin Petrache, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Cristian Gațu, Nicolae Vieru, Octavian Belu, Adrian Stoica, Sorin Matei, Carol Corbu.

Dubla campioană olimpică şi deţinătoarea a 14 recorduri mondiale la săritura în înălţime s-a stins din viaţă vinerea trecută.  Pe 12 decembrie 2016 ar fi împlinit 80 de ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează