SPORTURI  »  ATLETISM  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Gabriela Szabo, 4 povești de pomină: „Doamne, cum mâncăm noi spaghete cu viermi?”

4 întâmplări de pomină povestite la GSP Live de Gabriela Szabo
4 întâmplări de pomină povestite la GSP Live de Gabriela Szabo

Articol de GSP - Publicat luni, 27 aprilie 2020 21:11

Fosta campioană olimpică Gabriela Szabo, 44 de ani, sportiva care a obținut 10 medalii aur la Campionatele Mondiale, Europene și Jocurile Olimpice, a fost la GSP Live și a vorbit despre întreaga sa carieră sportivă.

GSP a extras patru întâmplări de pomină, povestite de către fosta atletă, în direct, la GSP Live: cum s-a speriat când a văzut spaghete cu creveți, crezând că sunt viermi, cum a cheltuit toți banii de diurnă pe gumă și cola, dezamăgirea când i-a fost luat treningul cu România și cum a câștigat o cursă fabuloasă pe final. 

VIDEO Gabi Szabo povestește primul contact cu Japonia: „Doamne, cum măncăm noi spaghete cu viermi”

„După ce am câștigat titlul în 1991, la Salonic, au venit japonezii și m-au invitat la un concurs din Japonia, federația imediat mi-a pus la dispoziție toate cele necesare. Am ajuns în Japonia și a fost un lucru extraordinar, un copil de 15-16 ani în Japonia, la Tokyo, la un hotel de 5 stele. Era atât de multă lumină, efectiv parcă nu eram pe Pământ, eram pe altă planetă, ăsta a fost primul meu sentiment.

România era după perioada comunistă, m-a șocat să văd atâta lumină pe străzi, să văd un hotel de 5 stele, mâncarea. Ne-au dus la restaurant și trebuia să ne alegem mâncarea, iar eu mi-am ales spaghete. Când au venit spaghetele erau cu creveți, iar noi am crezut că sunt viermi «Doamne, cum mâncăm noi spaghete cu viermi». Ăsta a fost primul meu șoc”

VIDEO Szabo, poveste fabuloasă din Honolulu: „Am cheltuit toți banii pe gumă și coca-cola”

„Am fost invitată și în Honolulu, în anii 90-91, și tot așa a fost un șoc să ajungi acolo în decembrie și să fie vară, frumos, ne-au așteptat cu ghirlande. Plus că am primit de la organizatori o diurnă de 800 de dolari și am cheltuit toți banii doar pe gumă de mestecat și Coca-Cola. Cumpăram cutii de cola să venim cu ele în țară și să le ducem familiilor”

VIDEO Cum a rămas Gabriela Szabo fără treningul cu România: „A fost un șoc extraordinar!”

„Cred că am avut una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții mele, am făcut ce mi-a plăcut și am făcut cu o foarte mare pasiune. Noi, generația respectivă, am făcut sport cu o foarte mare pasiune. În momentul când am primit treningul cu România, nu am dormit toată noaptea de emoție că am treningul cu însemnele naționale. Șocul cel mai mare a fost că atunci când ne-am întors de la Boston Cross, în aeroport mi s-a luat treningul înapoi. Eram vice-campioane mondiale de junioare la cross. A fost un șoc extraordinar, o dezamăgire cumplită”

VIDEO Szabo povestește cum a revenit într-o cursă infernală: «După 3 ani de zile Gabriela Szabo pierde cursa!»

„Am alergat pe distanța de 1.500 de metri cu Suzy Hamilton și a fost foarte bine pregătită, ea a condus toată cursa cu un avans de circa 15 metri în fața mea. La un moment dat am auzit în microfon MC-ul: «În sfârșit, după 3 ani de zile Gabriela Szabo pierde cursa!». În momentul respectiv, nu știu ce s-a declanșat în mintea mea, dar am avut un finish infernal și am câștigat pe linia de sosire. Așa am bătut-o pe Suzy Hamilton”

Citește și alte știri de la GSP Live:

Culisele fascinante ale unei curse istorice de aur și record olimpic: Szabo vs O’Sullivan. Superstiția dintr-o monedă, războiul psihologic și strategia dată peste cap în timpul finalei

Poveste spusă în premieră: cum a rămas șomeră Gabriela Szabo: „Eram extrem de supărată, așa m-am retras definitiv din sport”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează