SPORTURI  »  ATLETISM  »  DIAMOND LEAGUE

Invitaţie de sfîrşit de sezon pentru Marian Oprea » În fine, dorit în Diamond League!

Articol de - Publicat joi, 19 august 2010 00:00

Atletism. După refuzul de la Stockholm şi de la Londra, Marian Oprea este dorit de organizatorii ultimei etape Diamond League, cea de la Zurich.

Marian Oprea nu a reuşit să se bucure prea mult de titlul de vicecampion european la triplusalt cucerit pe 27 iulie, la Barcelona. Revenit în elita mondială după doi ani de pauză impusă de operaţia de la genunchiul stîng, atletul a crezut că mulţi organizatori îl vor dori în concursurile internaţionale.

La începutul lui august a aşteptat un semn de la organizatorii etapei de Diamond League de la Stockholm. Care nu a venit. Oameni din culisele atletismului internaţional susţin că suedezul Christian Olsson, revenit şi el după o serie de accidentări, şi-a condiţionat participarea prin neinvitarea românului, care i-ar fi putut umbri evoluţia în faţa propriilor suporteri.

Săptămîna trecută a urmat tăcerea englezilor, care nu l-au chemat pe Marian Oprea la Londra, preferîndu-i în schimb pe săritori precum Yanxi Li (Chi), Leevan Sands (Bah), Dmitri Valukevici (Svk), care nu au reuşit performanţe mai mari de 16,67 metri.

Au mai rămas etapele finale ale Diamond League, de la Zurich (19 august) şi Bruxelles (27 august), ultima dintre ele avînd inclusă şi proba de triplusalt masculin. "Aproape e sigură participarea lui Marian la reuniunea din Belgia", a declarat Doina Anton, antrenoarea lui Oprea. Românul îşi continuă pregătirea în aceste zile în Grecia.

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan a spus ADEVĂRUL! Prima reacție despre divorțul de Reghecampf


Comentarii (3)
energie07
energie07  •  28 August 2010, 12:09

oare cand o sa renuntati sa faceti can-can din orice sport? respect performantele lui Oprea dar povestile voastre sunt foarte tari. La Bruxelles Marian a sarit 16.83 clasandu-se pe locul 7 iar Ollson cu 17.35 s-a clasat pe 3. Asta cand o sa publicati? Nu stiu de unde ati inventat voi rivalitatea dintre cei 2. Verificati performantele lor si o sa constatati ca Marian mai are pana sa-l egaleze pe suedez.

melkcool
melkcool  •  20 August 2010, 11:11

Sa nu adaug si faptul ca datele despre sportivi nu sunt actualizate. Daca tot se ocupa cineva de sectiunea Atletism pe acest site, ar face bine sa arunce din cand in cand un ochi pe www.iaaf.org sau www.european-athletics.org, ati fi uimiti cate informatii puteti gasi.

melkcool
melkcool  •  20 August 2010, 11:03

Interesant ca totusi cineva mai scrie si de atletism, dar daca tot o faceti, scrieti articole coerente, nu scrieti ceva in titlu ca apoi sa va contraziceti spre finalul articolului. Ultima etapa este cea de la Brussels nu cea de la Zurich, care printre altele nici nu a avut in program proba de triplusalt. Dar de ce nu vedem niciun articol despre castigatorii din cursa pentru diamant? Totusi este o competitie majora si Gazeta un ziar important. RESPECTATI SPORTUL NU DOAR FOTBALUL!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează