Articol de GSP - Publicat vineri, 16 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 17 august 2013 10:36

În timpul Campionatelor Mondiale de la Moscova, două sportive din Suedia şi-au vopsit unghiile în culorile curcubeului, în semn de sprijin faţă de homosexuali. Multipla campioană la săritura cu prăjina Elena Isinbaieva a reacţionat, condamnînd atît relaţiile homosexuale, cît şi propaganda în favoarea acestora.

Rusia are o lege care interzice propaganda homosexualităţii, acest lucru iscînd dezbateri aprinse, mai ales în  perspectiva apropierii Jocurilor Olimpice de la Soci, din 2014.

"Dacă vom promova acest lucru pe străzi, ne vom teme pentru naţiunea noastră şi nu vom mai fi normali. La noi, femeile trăiesc cu bărbaţii. Nu am avut niciodată genul acesta de probleme în Rusia şi nu vrem să avem nici pe viitor", a spus atleta.

Cele două suedeze care şi-au pictat unghiile în curcubeu sînt săritoarea în înălţime Emma Green Tregaro, care a  cîştigat bronzul mondial, şi sprintera Mao Hjelmer.

La 24 de ore după ce a făcut aceste comentarii, Isinbaeva a părut că dă înapoi. Isinbaieva a declarat că a fost greşit înţeleasă, pentru că engleza nu este limba sa nativă. "Am vrut să spun doar că trebuie să respectăm legile unei ţări unde sîntem oaspeţi. Respect opiniile colegilor mei şi vreau să-mi exprim opoziţia faţă de discriminarea homosexualilor", a spus ea.

Isinbaieva este dublă campioană olimpică, la Atena 2004 şi Beijing 2008, dar şi medaliată cu bronz la Londra 2012. Rusoaica în vîrstă de 31 de ani este tripla campioană mondială, ultimul titlu venind în această săptămînă, la Moscova.



De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”