SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATE MONDIALE

VIDEO Ivana Vuleta, săritoarea cu mușchi de fier » „Celebritatea nu va fi niciodată pe primul loc”

Ivana Vuleta în evoluție la Campionatele Mondiale Foto Imago +5   FOTO
Ivana Vuleta în evoluție la Campionatele Mondiale Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 22 august 2023 11:35 / Actualizat marti, 22 august 2023 11:44

Ivana Vuleta, 33 de ani, a cucerit titlul mondial la săritura în lungime, probă în care românca Alina Rotaru-Kottmann a urcat pe treapta de bronz a podiumului. Sârboaica a atins aurul lumii pe final de carieră, dar speră să îl adauge și pe cel olimpic

Ivana Vuleta a avut până acum o carieră încărcată cu medalii de bronz la Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice, însă, în fine, a venit și momentul ei de aur. La 33 de ani, s-a încoronat campioană a lumii la Budapesta, reușind cel mai bun rezultat al ei în aer liber, 7,14 metri, care este și vârful mondial al sezonului.

„A fost o călătorie foarte, foarte, foarte lungă”, a spus ea la finalul probei, disputată pe 20 august și în care românca Alina Rotaru-Kottmann a cucerit distincția de bronz. „Fiecare medalie, fiecare finală este specială, dar la această vârstă de dificil să ții totul sub control”.

Ivana Vuleta: „Experiența e cel mai mare aliat al meu”

„Sunt bucuroasă că mi-am folosit toată experiența pe care o am, este cel mai mare aliat al meu”, a adăugat Ivana. „Știam că sunt pregătită și pot livra în orice moment. În fine, am reușit ceva la care visam de mult timp. 

Presiunea a fost întotdeauna mai mare dinspre mine decât cea pusă de alții și asta mi s-a părut mereu un lucru bun – Ivana Vuleta

Sunt atât de emoționată, această medalie e foarte grea. M-am bucurat de fiecare moment al acestei competiții. După atât de mulți ani și medalii, știam că trebuie să am una de aur și la Campionatele Mondiale în aer liber”, a mai spus ea.

Singura care îmi lipsește este cea de la Jocurile Olimpice. Cu ea îmi voi încheia misiunea în atletism”, a punctat Vuleta, citată de Reuters.

Cea mai bună din Balcani în 2022

Ivana Vuleta, Spanovic înainte de căsătorie, a fost declarată anul trecut cea mai bună atletă din Balcani, opțiune justificată de titlul european cucerit la München și de cel mondial indoor de la Belgrad la săritura în lungime.

Sârboaica s-a remarcat încă din perioada junioratului, când a devenit campioană a lumii în 2008. Are în palmares prezențe pe podium la toate concursurile importante, inclusiv un bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Iese în evidență pe stadion prin unghiile vopsite în culori aprinse. În 2021 s-a căsătorit cu antrenorul de fitness Marko Vuleta.

Pentru mine prioritatea o reprezintă antrenamentele, recuperarea, restul, celebritatea nu vor fi niciodată pe primul loc – Ivana Vuleta

Serbia este o țară mică, dar dintotdeauna am avut sportivi foarte buni. Sportul a fost mereu pentru noi o modalitate de a exprima ce avem mai bun. Cu antrenori valoroși, cu o echipă competentă poți produce ceva ce multora li s-ar părea nerealist”, spunea ea acum 5 ani într-un episod din IAAF Inside.

”De mică, am fost acel copil care promitea mult. Nu am simțit presiune chiar dacă eram singura de la care se aștepta să reușesc, m-au îndemnat să-mi forțez limitele ca să pot ajunge campioană mondială într-o zi”, a povestit Ivana.

Ivana Vuleta, săritoarea cu mușchi de fier » „Celebritatea nu va fi niciodată pe primul loc”
Ivana Vuleta, moment de concentrare Foto Instagram

„Nu am mers niciodată la vreo competiție dacă nu m-am simțit complet pregătită. Mereu eram între cele trei-patru nume vehiculate în legătură cu medaliile, așa că nu puteam spune că nu mă interesează podiumul”, a explicat sârboaica. Iar medaliile s-au adunat, ajungând la un total de 15 la competițiile importante, dintre care 8 de aur.

Săritura de titlu mondial a Ivanei Vuleta

Citește și: 

Victorie în multe culori » Excentrica Sha'Carri Richardson s-a impus în proba de 100 de metri la Campiontele Mondiale de la Budapesta
CAMPIONATELE MONDIALE
Victorie în multe culori » Excentrica Sha'Carri Richardson s-a impus în proba de 100 de metri la Campiontele Mondiale de la Budapesta
Alina Rotaru-Kottmann: „La ultima săritură am spus: «Voi cere aplauze, mă voi distra și voi da tot ce pot»!”
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann: „La ultima săritură am spus: «Voi cere aplauze, mă voi distra și voi da tot ce pot»!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Cristian03578
Cristian03578  •  22 August 2023, 15:22

Felicitari! Are un corp atletic aproape perfect

MaxiP
MaxiP  •  22 August 2023, 12:11

Le comentam jurnalistilor ca nu scriu si despre altceva, dar pe articolul cu locurile pentru persoane cu handicap de pe Giulesti sunt vreo 50 de comentarii, pe cele legate de atletism (care in mod admirabil chiar exista si nu doar in legatura cu sportivii romani) sunt 1-2 comentarii. Adica mi se pare ca si noi suntem penibili. E adevarat, nu prea stiu ce sa comentez legat de acest articol, bravo ei, era printre favorite. Eu stiam ca ea isi anuntase retragerea anul trecut, m-a surprins sa o vad la Budapesta. Asteptam mai mult de la americanca. Rotaru ramane marea surpriza a finalei, din fericire.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează