SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATE MONDIALE

Alina Rotaru-Kottmann: „La ultima săritură am spus: «Voi cere aplauze, mă voi distra și voi da tot ce pot»!”

Alina Rotaru-Kottmann și bucuria reușitei Foto Guliver/GettyImages
Alina Rotaru-Kottmann și bucuria reușitei Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 21 august 2023 18:40 / Actualizat luni, 21 august 2023 18:43

Alina Rotaru-Kottmann, medaliată cu bronz la săritura în lungime la CM de la Budapesta, încă digeră rezultatul de vârf al carierei, dezvăluind că la ultima tentativă a dat tot ce a putut pentru a reuși încercarea de 6,88 metri

Prima medalie mondială pentru România după 14 ani. Vibrațiile încă se simt, iar pe chipul Alinei Rotaru-Kottmann zâmbetul se regenerează în fiecare secundă.

Duminică seară, pe noul stadion din Budapesta, care găzduiește Campionatele Mondiale, atleta în vârstă de 30 de ani a făcut un concurs de excepție, reușind o ultimă săritură extraordinară, de 6,88 metri. Aceasta i-a adus medalia de bronz, prima distincție importantă din cariera ei.

„A fost fenomenal. Sincer, un concurs foarte greu și în calificări, dar și în finală”, a declarat ea pentru pagina de Facebook a Comitetului Sportiv și Olimpic Român. 

„Iar în finală, după săritura de 6,72 metri, am avut foarte multe rezerve. Acea săritură mi-a dat încredere în mine pentru că știam că pot să sar și eu peste 6,80 metri”, a adăugat ea, referindu-se la a doua încercare.

Alina Rotaru-Kottmann: „Am făcut exact ce mi-a spus antrenorul”

A venit una și mai bună, 6,75 metri în a patra tentativă, dar finalul a aprins toate speranțele.

Normal, la ultima săritură am dat tot ce am putut, am făcut exact ce mi-a spus antrenorul meu deoarece cu o săritură înainte am depășit, iar la ultima am spus: «Eu voi cere aplauze, mă voi distra și voi da tot ce pot»!”, a detaliat Alina pentru sursa citată. „Și așa am făcut! Am cerut aplauze, tot stadionul a fost alături de mine, o atmosferă superbă”.

Mai mult, s-a asigurat că va primi un mic impuls care uneori încurcă, nu ajută. „Am așteptat, m-am uitat un pic cu colțul ochiului și la panglica de vânt, m-am rugat să am vânt din spate, și în momentul acela chiar așa era. N-am mai stat pe gânduri, am și plecat pe elan!”, a descris ea.

„Pe toată durata concursului am avut impresia că a fost vânt din față la celelalte sărituri, iar la ultima în doream să am chiar toate condițiile”, a adăugat.

Barem olimpic bifat de trei ori

Alina își realizase baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din 2 august, la concursul Inneringen Weitsprung Meeting, unde și-a doborât propriul record, sărind 6,96 metri și având o serie consistentă de la prima până la ultima încercare

Sărisem de două ori anul acesta la lungimea de barem, 6,89 metri, apoi 6,96 și acum am confirmat încă o dată. E cel mai bun sezon al meu”, a subliniat Rotaru-Kottmann, cea care până duminică avea drept cea mai înaltă performanță a carierei medalia de aur la Universiada din 2017, de la Taipei.

La Campionatele Mondiale încheiase concursul pe 15 la Beijing 2015, pe 12 la Londra 2017 și pe 6 la Doha 2019. Anul trecut a lipsit la ediția de la Eugene, însă a mers în crescendo de la participare la participare, reușindă să urce pe podium în 2023.

Urmează însă o provocare și mai mare, mai strălucitoare: a treia ei participare la o ediție a Jocurilor Olimpice. A bifat-o pe prima la Rio de Janeiro 2016, locul 18, apoi a venit Tokyo 2020, unde a încheiat a 17-a.

Planul în continuare este încărcat, Campionatele Mondiale de sală și Campionatele Europene de la Roma în 2024. Aceste concursuri le vom aborda altfel, competiția cea mai importantă o reprezintă Jocurile Olimpice”, a conchis Alina.

Citește și: 

Alina Rotaru-Kottmann, extraordinară! Bronz la Mondiale! » Prima medalie după 14 ani pentru România
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann, extraordinară! Bronz la Mondiale! » Prima medalie după 14 ani pentru România
Noah Lyles este noul campion la 100 m și are pregătit ceva special pentru cea de 200
CAMPIONATELE MONDIALE
Noah Lyles este noul campion la 100 m și are pregătit ceva special pentru cea de 200

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează