SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE

VIDEO Noah Lyles este noul campion la 100 m și are pregătit ceva special pentru cea de 200

Finalul cursei de 100 de metri FOTO Imago Images
Finalul cursei de 100 de metri FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 21:09 / Actualizat duminica, 20 august 2023 21:38

Americanul Noah Lyles (26 ani) s-a impus duminică la Campionatele Mondiale de la Budapesta în proba-regină, cea de 100 m. Dublu campion mondial în cea de 200 în 2019 și 2022, el vizează dubla pentru că nimeni nu o merită mai mult ca mine”.

Noah Lyles se ține de promisiuni. Excentricul american, care a concurat având pe unghii stele aurii, a spus că vrea să facă dubla 100-200 de metri la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Dacă la 200 nimeni nu-l putea contrazice, fiind câștigătorul medaliei de aur la ultimele două ediții, la cea de 100 părea că e mai mult de laudă și încurajare. Însă, Lyles a demonstat pe pistă că nici vorbă de așa ceva.

Din finala de la Budapesta au lipsit campionul olimpic, Marcell Jacobs, și campionul mondial din 2022, Fred Kerley, ei oprindu-se în semifinale. Finala era deschisă oricărui rezultat. 

Noah Lyles a parcurs cei 100 de metri în 9, 83 s , preluând conducerea cursei la mijlocul ei. Pe podium au mai urcat Letsile Tebogo (Botswana) cu 9,88 și Zharnell Hughes (Marea Britanie) cu 9,88.

Noah Lyles, extrem de încrezător

Într-un interviu pentru Eurosport, americanul a spus că și-a dorit enorm această medalie de aur pentru că vrea să facă dubla 100-200. „Nimeni nu merită mai mult ca mine această dublă", a spus el.

Noah Lyles este noul campion la 100 m și are pregătit ceva special pentru cea de 200
Noah Lyles cu steagul american FOTO Imago Images

Un alt obiectiv al lui Lyles este să doboare recordul mondial în proba al cărui campion dublu mondial este deja. Usain Bolt a oprit cronometrul la 19, 19 în 2009. „Vine, vine!", a spus el misterios după cursa de 100 m.

Anul trecut, la Eugene, Noah Lyles a devenit cel mai rapid american în proba de 200 metri, având un timp de 19,31 s, depășindu-l pe Michael Johson (19,32) a cărui performanță data din 1996. "Știam că voi reuși! Tatăl meu a crescut într-o perioadă în care a concurat împotriva lui Michael Johnson și îmi aduc aminte cum americanii câștigau toate medaliile, apoi a trebuit să vedem cum jamaicanii dominau. Mi-am spus atunci că în momentul în care o să ajung pe marile scene ale atletismului o să mă asigur că SUA va domina din nou", a spus atunci Lyles.

Michael Jonshon crede în el

El provine dintr-o familie de atleți, părinții săi, Kevin Lyles și Keisha Caine, practicând acest sport, primul câștigând un aur mondial cu ștafeta americană de 4x400 m în 1995.

Michael Johnson a fost prezent și el la Eugene și a vorbit despre performanța lui Noah. „Știam că într-o zi va fi mai rapid decât 19,32. Când ai deținut recordul mondial nu prea te mai concentrezi pe cel național. Cred că pentru Noah nu asta este important, vrea și el să devină recordman mondial, iar eu cred că e posibil", a spus Johnson. Finala de la 200 metri de la Budapesta are loc pe 25 august.

Citește și: 

Alina Rotaru-Kottmann, extraordinară! Bronz la Mondiale! » Prima medalie după 14 ani pentru România
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann, extraordinară! Bronz la Mondiale! » Prima medalie după 14 ani pentru România
Lieke Klaver, răsfățata rețelelor sociale » Olandeza visează la podiumul individual, după ratarea de la ștafetă
CAMPIONATE MONDIALE
Lieke Klaver, răsfățata rețelelor sociale » Olandeza visează la podiumul individual, după ratarea de la ștafetă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează