SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATE MONDIALE

FOTO + VIDEO Lieke Klaver, răsfățata rețelelor sociale » Olandeza visează la podiumul individual, după ratarea de la ștafetă

Lieke Klaver alergând la Budapesta Foto Imago +11   FOTO
Lieke Klaver alergând la Budapesta Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 17:46 / Actualizat duminica, 20 august 2023 19:16

Lieke Klaver, 25 de ani, a atras atenția asupra ei încă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ajungând la 680.000 de followers pe Instagram. Olandeza își dorește să urce cât mai des pe podiumul individual începând cu acest sezon

Lieke Klaver a alergat în al doilea schimb al ștafetei mixte 4x400 m la Campionatele Mondiale de la Budapesta, ducând echipa Olandei în poziția de frunte. Până la urmă, cvartetul portocaliu a rămas fără medalie, după ce recordmana mondială indoor Femke Bol a căzut pe ultimii metri ai finalei desfășurate sâmbătă seară.

Klaver a concurat azi în seriile probei de 400 m, obținând calificarea în semifinale cu al șaselea timp, 50,52 s.

+7 FOTO

Lieke Klaver, subiect de discuții pe TikTok

Dublă campioană europeană indoor cu ștafeta olandeză de 4x400 metri, Lieke Klaver a atras atenția asupra ei la JO de la Tokyo 2020, chiar dacă nu a urcat pe podium. Atleta blondă cu ochi albaștri a devenit subiect de discuții aprinse pe TikTok, utilizatorii folosindu-i numele ca hashtag pentru a semnala și altora că au descoperit o frumusețe.

Asta a ajutat-o să-și mărească numărul de followers pe Instagram de la 275.000 la 680.000. Studentă la Universitatea de Științe Aplicate HAN din Arnhem, ea se antrenează de 9 ori pe săptămână, lunea, miercurea și vinerea, duminica fiind zi de odihnă. Trei dintre sesiunile de pregătire sunt de forță pentru cea care a început atletismul la 9 ani.

La început, nu era foarte interesată de acest sport, după cum a mărturisit pentru site-ul Olympics.com. Mama a insistat însă „să îi dau o șansă”.

Eu îmi doream foarte mult să dansez, dar mama s-a gândit: «Mereu alergi cu fratele tău, așa că puteți să vă apucați amândoi de atletism»”, a rememorat ea. „La început m-am concentrat pe probele de 100 m și 200 m, dar luând în calcul înălțimea mea, antrenorul meu a spus că ar trebui să trec la 400 m”.

1,82 metrieste înălțimea lui Lieke Klaver

Lieke Klaver: „Sunt mai bine pregătită ca niciodată”

La începutul acestui sezon, olandeza a mărturisit că își dorește o medalie individuală pentru că până acum a urcat pe podium doar în probele de ștafetă. ”Nu am schimbat prea multe în felul în care mă antrenez, dar sunt mai bine pregătită ca niciodată”, a spus ea.

Nu mai iau startul în stil kamikadze, încerc să alerg mai eficient primii 200 de metri și acord mai multă atenție lungimii pasului, spre exemplu. Asta îți asigură mai multă energie pe ultima porțiune a cursei. În concluzie, mi-a întărit și mai mult punctele forte”, a precizat ea.

Într-adevăr, la Campionatele Europene indoor de la Istanbul, din luna martie, ea a cucerit medalia de argint la 400 m, cu 50,57s, în urma compatrioatei Femke Bol (49,85s).

Lieke Klaver câștigând concursul indoor de la Torun

Citește și: 

Ryan Crouser, campion mondial cu două cheaguri în picior! » La 5 centimetri de recordul lumii
CAMPIONATE MONDIALE
Ryan Crouser, campion mondial cu două cheaguri în picior! » La 5 centimetri de recordul lumii
Scene incredibile la Mondialele de atletism: au pierdut două medalii de aur în câteva minute după două căzături în fața liniei de sosire
CAMPIONATELE MONDIALE
Scene incredibile la Mondialele de atletism: au pierdut două medalii de aur în câteva minute după două căzături în fața liniei de sosire

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează