SPORTURI  »  ATLETISM  »  MARATON

O scoțiană a fost descalificată de la maratonul dintre Manchester și Liverpool, pentru că s-a folosit de mașină în timpul cursei » Cazul a ajuns pe masa Federației Britanice de Atletism

Sursă foto: Instagram @nu.nl
Sursă foto: Instagram @nu.nl

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 13:02 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 14:40

Joasia Zakrzewski (47 de ani), maratonistă scoțiană, a fost descalificată de la maratonul organizat pe ruta dintre metropolele engleze Manchester și Liverpool, pentru că s-a folosit de o mașină, lucru interzis de regulament. 

Aceasta a terminat pe 3 cursa de 50 de mile (aproximativ 80 de kilometri), în 7 ore și 25 de minute, dar a fost pedepsită, după ce dispozitivul de urmărire, purtat de fiecare sportiv în timpul alergării, a indicat faptul că aceasta atinsese la un moment dat viteza de 35 de mile la oră (aproximativ 56,3 kilometri), scriu cei de la Sport Bible. 

Asaltul final pentru Budapesta! Când joacă Rapid și CSM București în „sferturile” din Champions League și cine va televiza meciurile
PROGRAMARE
Asaltul final pentru Budapesta! Când joacă Rapid și CSM București în „sferturile” din Champions League și cine va televiza meciurile

Acest lucru i-a pus pe gânduri pe organizatorii maratonului, care au decis să consulte sistemul electronic de urmărire, pentru ca apoi să constate că Joasia Zakrzewski parcursese o distanță de o milă (aproximativ 1,6 kilometri) într-un minut și 40 de secunde, mai arată sursa citată. 

Joasia Zakrzewski, descalificată după ce a folosit mașina în timpul maratonului organizat între Manchester și Liverpool 

Wayne Drinkwater, organizatorul maratonului, a vorbit în legătură cu această speță: „Problema a fost investigată și, după ce am consultat sistemul electronic de urmărire, dar și după ce am primit mai multe informații din partea echipei noastre, de la alți competitori, dar și de la însăși participanta, vă putem confirma că o alergătoare a fost descalificată, deoarece s-a folosit de un mijloc de transport pe un anumit segment al cursei”. Cazul a ajuns și pe masa Federației Britanice de Atletism. 

Adrian Stott, un prieten al Joasiei Zakrzewski, a pledat în favoarea scoțienei: „Cursa nu a mers așa cum a trebuit pentru ea. A spus că se simțea rău, dar și o anumită stare de oboseală și că a vrut să renunțe. 

A cooperat cu organizatorii cursei, oferindu-le acestora detalii în legătură cu ce s-a întâmplat. Îi pare foarte rău pentru problemele cauzate”. 

Joasia Zakrzewski a reprezentat, de-a lungul carierei, Marea Britanie la mai multe Campionate Mondiale, precum și la Jocurile Commonwealth-ului, competiție organizată între cele patru națiuni constitutive ale Regatului Unit și alte câteva teritorii dependente. 

Citește și: 

Se retrage » Momente emoționante pentru dublul finalist de la București, coleg de generație cu Nadal: „Sunt gol, nu mai am nimic de oferit”

Antrenorul lui David Popovici: „Talentul contează, dar cel mai important e profilul mental”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
alx_sorin
alx_sorin  •  19 Aprilie 2023, 16:50

O femeie/sportivă română sau româncă, O femeie/sportivă scoțiană sau scoțiancă

Vezi toate comentariile (1)
Comentează